ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde akrabalarının nişan ve düğün törenlerine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in kendisine yönelttiği soru önergesini soran gazetecilere "Karıştırma onları canım. Onların iddiasını boş ver. Alanya'nın bu kadar güzelliği varken güzel kardeşim, kötü şeyler hiç konuşmayalım" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anne tarafından iki akrabasının nişan ve nikah törenine katılmak üzere dün saat 16.30'da Alanya'ya geldi. Akrabası Hatice Özbudak'ın oğlu giyim mağazası sahibi Muammer Özbudak ile Zeliha Özpelit'in aile arasında düzenlenen nişan törenine katılan Arınç, geceyi Alanya Öğretmenevi'nde geçirdi. Arınç bu sabah saat 11.00'de merhum dayısı Necati Yönet'in oğlu Kutlay Yönet ile Saniye Oğuz'un Alanya Belediyesi Düğün Salonu'nda verilen düğün yemeğine katıldı. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur'un da katıldığı düğün yemeğinde yaklaşık 1 saat kalan Arınç, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
KASVETLİ SİYASET HAYATI
Alanya'ya geliş nedeni sorulan Arınç, özel bir ziyaret yaptığını belirterek "Buradaki akraba ve dostlarımı gördüm. Çok mutlu oldum. Dün akşam bir nişanımız vardı. Bugün de dayımın oğlunun düğünü var. Düğün yemeği yedik. Hayır duası ettik. Şimdi dönüyorum. Ankara'ya, o kasvetli siyaset hayatına tekrar katılmak üzere gidiyorum" dedi.
"KOŞA KOŞA GELİRİM"
Bir gazetecinin 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya programına katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Arınç, "Herkesin kendine göre bir programı var. İmkan olursa koşa koşa gelirim. Başka yerlerde de hizmetlerimiz var. Ama gönlümüzün bu tarafında Alanya duruyor" diye konuştu.
"KARIŞTIRMA ONLARI CANIM"
Gazetecilerin, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, 'Gezi olayları sürecinde Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'nde kamuoyuna yansıyan bira kutusunun, bir TBMM bürokratının camiyi ziyaretinin hemen ardından bırakıldığı, bu bürokratın Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'le tanışıklığı olup olmadığı'na ilişkin cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesini hatırlatması üzerine Arınç, "Karıştırma onları canım. Onların iddiasını boş ver. Alanya'nın bu kadar güzelliği varken güzel kardeşim kötü şeyler hiç konuşmayalım. Hep güzel şeyler konuşalım" diye yanıt verdi.
ARINÇ'TAN ŞAŞIRTAN DİYALOG
Daha sonra kendisine soru soran muhabirin elindeki mikrofonları tutan Arınç, "Bunları böyle kendine al" dedi. Bunun üzerine muhabir, "Bu kötü oldu" diye cevap verdi. Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra makam aracına binerek ilçeden ayrıldı.