BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da yerel bir televizyonda katıldığı programda, "Yüzde 50 oy almış bir siyasi parti olarak genç neslin isteklerini dikkate almak zorundayız" dedi.
Yaklaşan yerel seçimlerde ideolojik değil, hizmet odaklı bir strateji izleyeceklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, 2002 yılından bu yana sürekli hizmet endeksli siyasete odaklandıklarını, günümüzde belediyelerde de bunu uyguladıklarını belirtirken, "Bizim işimiz; hizmet endeksli siyaset. Yeni gelen genç seçmen kitlesinin taleplerinin farklı olduğuna inanıyorum. Çıtayı yükselten, sorgulayan kişiler. Yüzde 50 oy almış bir siyasi parti olarak genç neslin isteklerini dikkate almak zorundayız. İktidarların, belediye başkanlarının işi; daha rahat bir yaşam sunabilmek. Adaylarımızın her biri bunlara cevap verebilecek bir kabiliyette" dedi.
Siyasete ara vereceğini açıklayan Arınç, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Bizim gündemimizde dershanelerin etüt merkezlerine ya da özel okullara dönüştürülmesi var. Dershaneleri eğitim sisteminin ihtiyacı olarak görüyoruz. Ama 4+4+4 sistemiyle eğitimde iyi bir noktaya geldik. Dershanelerin okullara dönüştürülmesi projesi var. Hiç kimseye zarar vermeyecek bir formül üzerinde çalışılıyor."