BAKANLAR Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya atıfta bulunalarak yapılan 'özel evlerde kalan talebelerin şu veya bu şekilde denetlenecekler' şeklindeki yorumların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Düpedüz asparagas bir haberdir. Bizim böyle bir yetkimiz yok, düşüncemiz de yok. Başbakanın buna benzer bir ifadesi de kesinlikle söz konusu değil" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili sarfettiği iddia edilen sözlerle ilgili konuştu. Arınç evlerin denetleneceğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"'Kız öğrencilerle erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu muhafazakar yapımıza ters' sözleriyle ilgili olarak, "Gazetelere yansıdığı şekliyle ‘özel evlerde kalan talebelerin şu veya bu şekilde denetlenecekler’ veya baskınlar yapılacağı şeklindeki yazılanlar gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır. Düpedüz asparagas bir haberdir. Bizim böyle bir yetkimiz yok, düşüncemiz de yok. Başbakanın buna benzer bir ifadesi de kesinlikle söz konusu değil" şeklinde konuştu.

GD(SSA/SSA)