"ONLARIN TUZAKLARINI BAŞLARINA ÇALDIK"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, il başkanlığındaki açıklamalarından sonra parti binası önünde kurulan platformda milletvekilleri ve adaylar ile birlikte kutlama yaptı. Kutlamada konuşan Arınç, şöyle dedi:
"Bu normal seçimlerden birisi değildi. Eşit şartlarda bizi yarışa sokmadılar. Şüphesiz karşımızda sadece AK Parti'yi başarısız kılmak için diz çöktürmek için, Sayın Başbakanımızı mahcup etmek için onun liderliğini, karizmasını yere düşürmek için el ele verdiler. Çalıştılar, çabaladılar, tuzak kurdular. Hakaret ettiler, planlar yaptılar ama Allah’ın hesabı onların bütün tuzaklarını başlarına geçirdi. Onları mahçup etti. Çok şükür MHP'si, CHP'si ile yeni aralarına kattıkları dostlarıyla hepsi birleştiler."
Konuşması  ‘Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin’ sloganları ile kesilen Arınç, “Sağolun. Arkadaşlar vurmaya gerek yok bu akşam zaten hepsi vurulmuşturlar. Seçim sonuçları onu göstermiyor mu? Neler yaptılar. Neler düşünmediler. Hakaretlerin, yalanların bini bir para. Ama Allah’ın dediği oldu. Allah’ın hesabı tuttu. Onların tuzaklarını başlarına çaldık ve çok şükür bugün yüzde 50’ye yaklaşacak bir oy oranı ile 30 büyükşehrin 23’ünü almış durumdayız. 40’tan fazla ili kazandık. 300’e yakın ilçeyi kazandık. Bu büyük bir başarı. Rabbimize şükrediyoruz. Ama sandığa siz gittiniz. Milletimizde Başbakanımızı, partimizi, adaylarımızı kucakladı" diye konuştu.
Arınç'ın konuşmasının ardından kutlamalar, konfetiler, ışık ve havai fişek gösterileri ile devam etti. Ayrıca kutlama için 50 metrelik dev pastadan kesilirken, partililere dağıtıldı.

SÇ,US(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)