Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - BAŞBAKAN yardımcısı Bülent Arınç, Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün süren yaşam savaş mücadelesinde yenik düşen Berkin Elvan'ın ölümüne Başbakan Erdoğan ile tüm hükümet üyelerinin de büyük üzüntü duyduklarına inandığını söyledi.
Bilecik mitingi için Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı garda Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili konuştu. Berkin'in 15 yaşına hastanede girdiğini hatırlatan Arınç, "Ölümünü duyduk, çok acı bir olay. Dünden bugüne bütün Türkiye gerçekten yasta. Genç bir yavrumuzun hayatını bir sokak olayında kaybetmiş olması fevkalade üzüntü verici. Bugün cenazesinin kaldırılacağını biliyoruz" dedi. Bülent Arınç, Berkin'in ailesine başsağlığı ve sabır dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugünkü cenaze törenini ve bundan sonra Türkiye'de yaşanabilecek olayların kışkırtıcılarını bulup ortaya çıkarmalıyız. Bunlara hiçbir zaman pirim vermemeliyiz. Bu acıdan istifade ederek Türkiye'yi daha büyük acılara sokmak isteyenleri teşhis etmeli ve onlara fırsat vermemeliyiz. Acılar paylaşıldıkça umarım küçülecektir. Ben sayın Başbakanımızın da, tüm hükümet üyelerimizin, açıklama yapanlar yapmayanlar hepsinin, büyük bir üzüntü yaşadığına inanıyorum."
Gezi parkı eylemleri sırasında Başbakan Erdoğan yurt dışında olduğu için ona vekalet ettiğini hatırlatan Arınç, "Olayların nereye sıçrayabileceğini, ne kadar büyüyebileceğini, bunlardan kimlerdin yararlanabilecek isteyeceklerini az çok düşünmüştüm. Dolayısıyla tansiyonu düşürecek, gerginlikleri azaltacak çalışmalar yapılması gerektiğine inandım. O zamanki görüşmelerimiz, paydaşları bir araya getirmemiz ve masum bir olayken başlayan bu hadisenin sokak gösterileriyle ve yasadışı örgütlerin kışkırtmasıyla nasıl bir hal alabileceğini gördüğümüz için bunlara dikkat çekmek istemiştik. Sonunda yaşanan olaylar bugün belki 7 civarında hatırlayabildiğim kadarıyla vefat olayını önümüze getirdi" dedi.
Arınç, küçük bir kıvılcımın ne kadar büyüyüp yangın haline geleceğini ve istenmeyen olaylara yol açabileceğini hatırlatırken, "Bunu devlet adamlarının, güvenlik güçlerinin ve halkımızın da görmesi gerekir" dedi.
Yine gezi olayları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın davasını da takip ettiğini belirten Arınç, "Onunla ilgili adli soruşturmanın yargılama safhasında olduğunu ve Kayseri'de cereyan ettiğini de takip ediyorum" diye konuştu.
Bülent Arınç, Ukrayna'da başlayan olayların ülkeyi bölme noktasına getirdiğini anlattı, "Bu tertemiz, bu cennet vatanımızda güzellikler içinde ve huzur içinde yaşamalıyız" dedi.
Arınç, bazı yerlerde HDP'ye yönelik saldırıları da barbarlık olarak niteledi, parti tabelasını indirmeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

KA-HT(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)