BOZÜYÜK'TE KONUŞTU
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde AK Parti ilçe teşkilatı tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuştu. Arınç, bazı çevrelerin 30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin oylarında düşüş olmasını beklediklerini söyledi. Arınç şunları kaydetti:
"30 Mart önemli. AK Parti'nin düşüşte olması lazım. Arkadan Cumhurbaşkanını seçtirmemeleri gerekiyor. Bunun için yapacakları tek şey; çok affedersiniz belden aşağıya vurmak. Edepsiz, ahlaksızca şekilde, yalan yanlış kasetlerle montajlarla iftiralarda bulunuluyor. Türkiye'de çok büyük bir olay varmış gibi insanlar tereddüte sevk ediliyor. Bu hükümetin yolsuzluk yaptığı, para yediği konuşmalar yaptığı şeklindeki bir takım yıllarca dinlemelerin montaj haline getirilip sevk edilmesi bu parti için en büyük zuldür deyip milleti bizden kopartmaya çalışıyorlar. Arkadaşlar tutmuyor. Allah bizimledir. Allah doğruların yardımcısıdır. Bu seçimde de kendi iftiraların altında kalacaklar."
İsim vermeden Gülen cemaatine de seslenen Arınç, "İnanmış insanların birilerinin oyununa gelmemesi gerekir. Oyuna geliyorlarsa Allah onları ıslah etsin. 'AK Parti'ye oy vermeyin de şuna buna oy verin' derseniz büyük vebal altında kalırsınız. Siz siyasi bir topluluk değilsiniz. Böyle olmadığınızı zannediyoruz. Eğer bunu söylerseniz siz de artık siyasette bir taraf olursunuz, cemaatiniz, topluluğunuz hakkında bugüne kadar ne kadar hüsnü zan varsa iyi düşünceler varsa bunlar hepsi yok olur. Seçimden sonra asıl kaybeden siz olursunuz" diye konuştu.
Arınç, Bozüyük'ün ardından Bilecik'in Söğüt İlçesi'ne hareket etti.

SÇ(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)