ARINÇ: FOTOMONTAJLARLA BİZİ FARKLI GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Meram İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' programın ardından Beyşehir ilçesine geçti. Burada hükümet meydanında yaklaşık 4 bin kişiye seslenen Arınç, Ak Partiye terbiyesiz iftiralar atıldığını belirterek, ''Fotomontajlarla, kasetlerle, bizi farklı göstermeye çalıştılar. Bunların hiçbirisine inanmayın. İnanmıyorsunuz ki, burada binlerce kardeşimiz var. Tek amaçları var. Bizi bu seçimlerde başarısız kılmak. İftiralarla, küçültmek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizin sevdiğiniz birisi olmasın diye engel çıkartmak istiyorlar. Bunların yargıya intikal etmiş iddiaları araştırılır. Ama hakkında dava bile açılmamış, meclis soruşturması bile istenmemiş başbakan hakkında ağız dolusu hakaretlerle seçim çalışması yapılmaz.''
KILIÇDAROĞLU'NUN BURSA MİTİNGİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa mitinginde kendisinin de Bursa olduğunu belirten Arınç, Kılıçdaroğlu'nun 1 saatlik konuşmasının 55 dakikasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a terbiye dışı, ahlak dışı hakaretler savurduğunu söyledi. Arınç, ''Bu ne kadar düşük siyaset. Ne kadar çirkin bir siyasettir, biz buna onların diliyle bile cevap vermeyiz. Onların söylediği kelimeleri tekrar etmekten utanırız, haya duyarız. Bunu yapmayacağız. Bu yüzden, bu ülkenin en büyük talihsizliği böyle bir ana muhalefet parti olmasıdır.''dedi.
BAHÇELİ'YE ÖVGÜ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ise övdü. Arınç, ''Bahçeli, Kılıçdaroğlu kadar edep dışı bir insan değil. Edepli bir insan. Bir siyasi muhalefetin nasıl konuşacağını bilir' 'dedi.
CHP'YE YÜZDE 30, MHP'YE YÜZDE 20 HEDEFİ
Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'ye seslenen Arınç, CHP'nin yüzde 30, MHP'nin de yüzde 20'nin altına oy aldığında genel başkanlıkları bırakmaya davet etti. Arınç, 3 aydır aynı şeyi söylediğin ancak ikisinde de yanıt alamadığını ifade etti.
ARINÇ, KILIÇDAROĞLU'NA ''ADAMIN BOYUNA BAKIN, SÖYLEDİĞİ SÖZLERİNE BAKIN''
Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştiren Arınç, şunları söyledi:
''Kılıçdaroğlu diyor ki, yine o terbiye dışı sözlerle, 'bunlar kaçacak' diyor. Uçak bulacak, helikopter bulacak gittiğimiz yerden bizi getirecek ve bizi yargılayacakmış, adamın boyuna bakın, söylediği sözlere bakın, kalitesine bakın. Hey Allahım, sen kimsin, Allah aşkına. Kim nerden kaçıyor da, sen bizi yakalayıp getireceksin. Bir insan bu kadar edepsiz, bu kadar ufuksuz olabilir mi? sen kongreyle seçilerek genel başkan olmadın ki? Senden önceki genel başkanın bir şantaj kaseti çıktı, o adam bıraktı. Sen onu günde üç defa ziyaret ettin, elini öptün, kapıdan çıkarken gazeteciler sana sordu, aday olacak mısın diye, yedi defa yemin etti, aday olmayacağım diye, sonra arkasında motorla kurdular, ben adayım dedi kongreye girdi. Başka da aday yoktu, seçimi kazandı.''

MKY-HD(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)