ORHANGAZİ (Bursa), () - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, "Aynı vatan, aynı bayrak için can veren insanlar olarak, nasıl geçmişte bir ve berabersek bugün de bir ve beraber olarak yaşacağız. Araya nifak tohumu ekmek isteyenlerin, ayrımcılık yapanların bu topraklarda işleri kalmadı. Hepimiz Çanakkale ruhunu yaşatmak mecburiyetindeyiz. Ayrımcılık üzerinden siyaset yapanlar utanmalıdır" dedi.
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yapılacak 109 yataklı Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. 76 milyonun bu ülkenin sahibi olduğunu belirten Arnıç, "Kim nerede yaşıyorsa, nerede yaşamak istiyorsa, bu vatanın asıl sahibi onlardır. Hiç kimse 'Burası benim tapulu arazim, gecekondu kondurtmam' diyemez. Her karış toprağı hepimizindir. Nerede yaşıyor olursak olalım bu vatanın kaderini ortak olmuş insanlar her yerde eşit yurttaşımızdır. Kimse yerli- yabancı  ayrımı yaparak, kardeşliğimizi dinamitlemesin" diye konuştu.
BU TOPRAKLARDA İŞİ KALMADI
Bu ülkedeki kader ortaklığını görmek isteyenlerin Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
"Aynı vatan, aynı bayrak için can veren insanlar olarak, nasıl geçmişte bir ve berabersek bugün de bir ve beraber olarak yaşacağız. Araya nifak tohumu ekmek isteyenlerin ayrımcılık yapanların 'Sen şucusun- sen bucusun' diyenlerin bu topraklarda bundan sonra işleri kalmadı. Biz biriz, birlikteyiz. Hepimiz Çanakkale ruhunu yaşatmak mecburiyetindeyiz. Ayrımcılık üzerinden siyaset yapanlar utanmalıdır. Birleştirici, bütünleştirici olmalıyız. Güzel ülkemize daha çok hizmet edecek bir siyaseti inşallah hakim kılmalıyız."

IA,HB,Mİ(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)