ARINÇ: BİR BİRİMİZLE KUCAKLAŞIRIZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa ziyaretini, Merkez Nilüfer İlçesi'nde partisinin başkan adayı olan Mustafa Esgin'in seçim bürosunun açılış törenine katılarak sürdürdü.
Burada konuşan Arınç, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan tartışmalara değinerek şöyle dedi:
"Biz güçlü bir partiyiz ve güçlü bir hükümetiz. Son zamanlarda yaşananlar sizi üzmesin. Bunların hepsi yerli yerine oturur. Bizim hiç kimseyle bir husumetimiz yok. Biz, sadece işini yapmayan, suç işleyen, yanlış hareket edenlere karşı hukuk devleti ne gerektiriyorsa onun karşılığını vereceğiz. Bu ülkenin tertemiz insanları hangi topluluğa mensup olursa olsun, bizim kardeşimiz. Bizim de yanlışımız olabilir. Onların da yanlışlıkları olabilir. Ama oturur konuşuruz, birbirimizle kucaklaşırız. Hiçbir zaman birbirimize ayrı düşmeyiz."
Konuşmasında, Bursa'daki kardeşliği, dostluğu ve hükümete bağlılığı her yerde örnek gösterdiğini söyleyen Arınç, "Bu hükümet, başındaki başbakanıyla gece gündüz çalışan, uyku uyumadan, bir saat bile dinlenmeden, yurt içinde ve yurtdışında Türkiye'nin yüzünü ağartmaya çalışan insanların hükümetidir" dedi.
Yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakanımızı geçmişten bu yana tanırım. Heyecanından, Türkiye sevdasından ve milletimize hizmetten başka hiç bir arzusunun olmadığının şahidiyim. Bu seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı seçimi var. Ondan sonra genel seçim var. Yapılanlar, hükümetimizi yıpratmak, itibarsızlaştırmak ve onu Türkiye'den uzaklaştırmak isteyenlerin bir oyunu. Türkiye'de siyasi iktidarların yıpranmasın ve gitmesi ancak siyasi seçimle olur. Demokratik seçimlerde böyledir. Hileyle, entrikayla , kavgayla, yalanla hükümetler el değiştirirse o sistemin adı demokrasi olmaz. Türkiye geçmişte bunları yaşadı. Ama artık çok şükür demokrat bir Türkiye var. Demokraside güçlenmiş bir Türkiye var. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinin güçlendiği bir Türkiye var. Kimse bize iftira atmasın. Ayrımcılığı kaldıran biziz, toplumsal barışı kuran biziz. Bileğimizi kimse bu günü kadar bükemedi. Gece gündüz çalışıyor ve insanımıza bedel ödetmeden bu ülkenin refah içersin de yaşamasına gayret ediyoruz. Hükümetimiz güçlüdür. Mahalli seçimlerde de başarılı olacağız. Milletimiz bize inanıyor. Eskisine göre iki misli daha güçlü kucaklaşıyor."
Açılışın ardından Arınç, Mustafa Esgin'in seçim bürosunu gezdi. Bu arada açılışın yapıldığı yerde, havaya balon atan görevlilerle balon almak isteyen iki vatandaş arasında kavga çıktı. Olaya müdahale eden güvenlik güçleri, iki kişinin kimlik bilgilerini inceledikten sonra serbest bıraktı.