Işıl ARSLAN- Mehmet İNAN/BURSA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olduğunda yüzde 100 adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyor ve inanıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin adayının MHP ve CHP seçmeninden de oy alacağını savunan Arınç, "Sandığa partisi için oy atmaya giderler ama cumhurbaşkanı seçimi olduğu zaman Alman Cumhurbaşkanı'na gerçekleri yüksek tonda söyleyen bir adamı arzu ederler" dedi.
Partisinin Bursa İl Başkanlığı 32’nci İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşma yapmak için kürsüye çıktığı sırada, AK Parti'nin seçim şarkısı 'Dombra'nın çalınması üzerine duygulandı. Bu seçim şarkısını çok sevdiğini ve dinlerken duygulandığını belirten Arınç, yeniden çalınmasını isteyerek, partilerle birlikte söyledi.
Arınç, ardından ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde sürekli 'AK Parti'de Cumhurbaşkanı adayı kim olacak, partinin başına kim gelecek' tartışmalarının yapıldığını belirten Arınç, "Zenginin malı, züğürdün çenesini yoruyor. Ya siz başka şeyler de düşünün. Yani sadece Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül üzerinden işi götürüyorsunuz. Haksız da değilsiniz ama başka seçenekler niye konuşmuyorsunuz? Bu bir cumhurbaşkanlığı seçimidir. İlk defa halk, cumhurbaşkanını seçecek" diye konuştu.
AK PARTİ'NİN ADAYI CUMHURBAŞKANI OLACAK
CHP ve MHP'yi eleştiren Arınç, "Bu seçimde hiçbir zaman başarılı olamayacaklar" dedi. Arınç, "Mesela niçin Bahçeli'yi MHP aday göstermez? Niye Kılıçdaroğlu'nun üzerinde bir adaylık konuşması yapılmıyor? Yani bunlar genel başkansa, halkta bunun bir karşılığı yok mu? Niye hesaplar bunların üzerine yapılmıyor? Herşey bitmiş. Basında biliyor ki, halk da az çok biliyor ki AK Parti'nin adayı kim olacaksa bu cumhurbaşkanı olacak. Allah'ın izniyle bunda bir tereddüt yok, bir endişe de yok" dedi.
Muhalefette olup da AK Parti'nin adayına oy vermeyecek insanlar açısından bu süreci çok üzüntü verici bulduğunu kaydeden Arınç, şunları söyledi:
"Bu ülkede AK Parti'nin karşısında bir muhalefet yok mu? Adayını bile çıkaramaz mı? Bu niteliklere haiz birini aday olarak çıkarmakta zorlanır mı? Ben o tarafta birisi olsaydım, 'Kaç oy alacaksam alayım, düşüncelerimi, fikirlerimi temsil edecek birsini aday gösterirdim' diye sevinirdim. Ama Kemal Kılıçdaroğlu bile neredeyse 8 ay oldu, bir televizyon programında sunucu bir zarf atıverdi. Dedi ki, 'Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'dan birisi aday olsa siz ne yapasınız?' 'Abdullah Gül'e oy veririm' dedi. Hiç söylenecek şey mi bu? Ama söyledi. Saf adam, temiz adam. Benim de dilim durmuyor. Bir CHP Genel Başkanı, AK Parti'nin bir adayına seçimlerde oy verebileceğini söylüyor. Allah söyletiyor. Allah söyletir be kardeşim. MHP seçmeninin en az üçte biri, -yazın bunu kenara- cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizim adayımıza oy verecek. Hiç endişeniz olmasın. Çok iyi biliyorum. CHP seçmenin en az yüzde 20'si bizim adayımıza oy verecektir Çünkü onlar bu ülkeyi kimin gerçek anlamda daha iyi temsil edebileceğine yürekten inanırlar. Partisi olduğu zaman sandığa partisi için oy atmaya giderler, ama cumhurbaşkanı seçimi olduğu zaman Alman Cumhurbaşkanı'na gerçekleri yüksek tonda söyleyen bir adamı arzu ederler."
'ADAYIMIZIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLDUĞUNU BİLİYOR VE İNANIYORUZ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 senedir, çizgisi hep yükseklerde bir Başbakan olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
"Bugün cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olduğunda yüzde 100 adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Farklı söyleyen birkaç kişi olur. Onların da kendilerine göre gerekçeleri vardır. Ama bu işi 12 sene sonra yüzde 100 hak eden, başımızı göklere değdirecek kadar büyük başarıların sahibi bir insanın artık Türkiye'de ilk defa halkın oylarıyla seçilen bir cumhurbaşkanı olmasını hepimiz arzu ederiz. Şüphesiz sayın cumhurbaşkanımızın da çizgimizden gelen partimizin ilk kurucularından, ilk başbakanımız olarak her zaman başımızın üstünde yeri var. Onun da eğer siyasete devam edecekse, kendisinin tercihi böyleyse, Ak Parti'yle onun özdeş haline gelmesini ve yeniden güç kazanmamızı arzu ettiğimi ifade ettim. Şimdi bütün mesele iki arkadaşın, dostun, mücadele ve dava yoldaşının birlikte yapacağı konuşmayla kimin aday olacağı noktasında, kimin partiyi bundan sonra başarılara götüreceği noktasında bir yol haritasının çizilmesine bağlı. Eminim ki sayın cumhurbaşkanımız, bu işe yüzde 100 layık bir cumhurbaşkanı olarak sayın başbakanımızı görüyor. Bunu ifade ettiğini ve edeceğini şahsen biliyorum."
'BİZ BU PARTİYİ SOKAKTA BULMADIK'
Arınç, "Cumhurbaşkanlığı ne kadar önemliyse, AK Parti'nin bundan sonraki yol haritası da o kadar önemlidir. Biz bu partiyi sokakta bulmadık, parayla satın almadık. Bizim partimiz çok güçlü bir kadro hareketidir. Ben size 10 tane başbakan söylerim. 20 tane hükümet çıkarırım, bu parti içerisinden. Biz çok zenginiz. 10 tanesi gider, 20 tanesi gelir. 3 dönem şartı kalkmıyor diye üzülmeyin. Ben gidersem, 20 tane Bülent Arınç kuvvetinde arkadaşlar gelecek. Hiç endişeniz olmasın" dedi.
'BAŞBAKANIMIZA DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTEYENLER KEPAZE OLDU'
Konuşmasında, toplantıya gelmeden önce bazı heyetlerle görüşmeler yaptığını ve partisi hakkında çok güzel sözler duyduğunu anlatan Arınç, "Onlar da kocaman bir cemaat. Türkiye'de sadece cemaat, bunlardan ibaret değil ki. Onlarca cemaat var, bu ülkede. 10 cemaat varsa, birisi gitti ama 9'unun duası bizimle oldu. Onun için hiçbir oy kaybımız da olmadı. Bize tafra yapanlar, bizi tehdit eden, bizi düşürmek, başbakanımıza diz çöktürmek isteyenlerin hepsi kepaze oldu. Biz dimdik ayakta kaldık. Kaybeden kendisi oldu. Yel kayadan bir şey koparamadı" diye konuştu.
'BU SÖZLER CİNAYET SEBEBİ'
Yerel seçimlerde AK Parti'nin büyük bir başarı kazandığını söyleyen Arınç, o süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a sürekli hakaret ettiğini söyledi. Arınç, şöyle konuştu:
"CHP'ye bu kadar bağırıyorsun, çağırıyorsun. Pabuç kadar dille hakaretler yağdırıyorsun. Al bu hakaretleri sana iade ediyorum, bir. İkincisi de adam Bursa'ya gelmiş, bir saat konuşuyor. 55 dakikasında üç kelime kullanıyor. Üç kelimenin üçünü de haysiyetli insan ağızına alamaz. Bir rakibi için hakaretler yağdıramaz. Terbiyesizlik yapamaz. Sana birisi böyle cümlelerle hitap etse utanmaz mısın? Bana birisi böyle bir şey söylese, haysiyetim incinmez mi? Bu sözlerin hepsi eskiden Türkiye'de cinayet işletecek düzeyde sözlerdi. Biz bunları hoşgörüyle mi karşılarız zannediyorsun? Bu ülkenin Başbakanına sen nasıl hakaret edebilirsin? Millet bu hakaretlere tahamül etmez. Millet bunları yutmaz. Millet bu tehditlerden korkmaz. Sen kimsin, Başbakan kim? Sen kimsin ya? Sen hangi kongrede seçim kazanarak geldin? Sen kasetle geldin, Allah saklasın dilemem ki bir kasetle gidesin. Sen, yel üfürdü, sel götürdü bir adamsın. Sen nasıl genel başkansın ya?"
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Arınç toplantının ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

IA,Mİ(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)