Işıl ARSLAN- Serhat TEZCAN / İNEGÖLl(Bursa), () - BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerini eleştirerek, "5 yıl meclis başkanlığı yaptım. 40 yıl bu siyasetin içindeyim böyle bir terbiyesizlik görmedim. Böyle bir ahlak dışı hareket görmedim. Böyle çirkin bir siyaset görmedim" dedi.
Arınç, İnegöl İlçesi’nde AK Parti seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılış töreninde partililerin büyük ilgi gösterdiği Arınç, yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun dün Bursa’da miting yaptığını hatırlatan Arınç şunları söyledi:
"Kılıçdaroğlu mitingde, seçimlere 30 gün kalmasına rağmen güzel projeler anlatmak yerine Başbakana ağız dolusu hakaretler etti. Bu hiçbir siyasetçinin yapamayacağı bir şey. Hiç bir insanın ağzına alamayacağı bir şey. Bir genel başkana yakışmaz. Bir başbakanı sevmeseniz bile makamına olan saygınızın daim olması lazım. Biz de zamanın sevmediğimiz beğenmediğimiz cumhurbaşkanları oldu, başbakanlar oldu ama saygısızlık yapmadık. Saygımız onun makamından dolayıdır. Onun hizmetinden başarısından dolayıdır. Ağzını açtı hakaret etti. Ondan sonra bir cümleyle 'Eskişehir buradan daha güzel siz de Eskişehir’e benzeyin' dedi ve lafını bitirdi. Bu Bursa’ya bir haksızlık değil mi? Bursa’da Eskişehir’in reklamını yapıyor. A be güzel kardeşim, bir miting meydanında bu iki cümle ile iş yapılır mı?”
'BÖYLE ÇİRKİN SİYASET GÖRMEDİM'
Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı genelgeyi de hatırlatan Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genelge yayınlamış bundan sonra CHP, ne sayın, ne başbakan demeyecekmiş. Onun ağzına yakışan çirkin kelimeyi söyleyecekmiş. Arkadaşılar bir tek şey söyleyeceğim. 5 yıl meclis başkanlığı yaptım. 40 yıl bu siyasetin içindeyim böyle bir terbiyesizlik görmedim. Böyle bir ahlak dışı hareket görmedim. Böyle çirkin bir siyaset görmedim. Bu kanunsuz dinlemelerle bir takım konuşmalar yayınlanıyor. Şimdi karar vermiş 'bu konuşmalar doğrudur' diyor. 'Bundan dolayı bu başbakana ben bundan sonra şunu söyleyeceğim' diyor. Bu konuşmalardan dolayı henüz bir soruşturma yok. Henüz bir iddianame tanzim edilmemiş. Henüz bir dava da açılmamış. Peki sen neye karar verdin ki Başbakan hakkında bu çirkin kelimeyi söylüyorsun." 
'YEREL SEÇİMLERDE LİDER OLACAĞIZ'
Hakaretlerle bir yere varılamayacağını ve partisinin, Kılıçdaroğlu’nun suçlamalarına rağmen siyasi hayatta gördüğü en büyük mitingleri yaptığını kaydeden Arınç, yerel seçimlerde lider olacaklarını ve 5 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde de AK Parti’nin göstereceği adayın birinci turda cumhurbaşkanı olacağını öne sürdü. Arınç,  şöyle konuştu:
"Bizi bugüne kadar topla tüfekle susturamadılar. Kapatma davası açtılar kapatamadılar. Hileler tuzaklar kurdular, başaramadılar. Şimdi bu yalan ve iftiralarla bizleri yıkacaklarını zannediyorlar. Temiz samimi dindar hangi cemaatın mensubu olursa olsun bütün arkadaşlarımız bizimle. Allah bizi onlardan, onları da bizden ayırmasın. Ama yanlış yapan ihanet eden, tuzak kuran, bizi tökezletmeye çalışanların, hukuka karşı da eylem yapanların da hesaplarını bir bir soracağız. Allah diyen ayakta kalacak. Sahtekarlık yapan yere gidecek. Bu sadece mahalli seçim değil, adeta hükümet oylanıyor. Bu kadar bağırmasının tek sebebi odur. Bu hükümet gitsin. Dertleri bu, zayıflasın dertleri bu, arkasından cumhurbaşkanı seçemesinler, ya da Ahmet Necdet Sezer gibi bir cumhurbaşkanı olsun diyorlar hesapları bu. Hesapları bozacağız Allah’ın izniyle. 'Ateşi Nemrut’tan korkar mı İbrahim olan' işte meydan hodri meydan."
IA,ST(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)