ARINÇ, YENİŞEHİR’DE CHP’LİLERE DE SESLENDİ
Bursa’nın İnegöl İlçesi’ndeki programının ardından Yenişehir İlçesi’ne geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Süleyman Çelik’in seçim bürosunun açılışını yaptı. AK Parti ve CHP seçim bürolarının karşılıklı olarak yer aldığı törende Arınç CHP’lilere de seslenerek, CHP’li arkadaşlarım Kadir Gecesi doğmuşlar. İki günden beri miting izliyorlar. Dün Gökdere’de genel başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’nu izlediler. Mutlaka memnun olmuşlardır. Bugün de Gökdere’den biraz daha kalabalık gördüğüm Yenişehir de AK Parti’nin mitingini izliyorlar. Yani insan iki günde bu kadar mutlu olamaz. Bu seçim zamanının bereketi" dedi. 
'ADAY BULAMIYOR, BİZİM ESKİLERİMİZE BAKIYORSUNUZ'
CHP’nin bu seçimlerde farklı bir şey yaptığını da ifade eden Arınç, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’in bu güne kadar CHP kimliği ile tanımadığını söyledi. Arınç şöyle devam etti:
"AK Parti ile dost olan bir arkadaşımızdır. Allah eksikliğini göstermesin ama, CHP bu seçimlerde bu ve buna benzer adayları bularak halkın karşısına çıkıyor. Hatay’da Sadullah Ergin arkadaşımızın karşısına AK Partili belediye başkanı seçilen birisini çıkartıyorlar. Yetmedi Ankara’da, Ankara onların başkenti ya, 'bu devleti biz, cumhuriyeti biz kurduk' diyorlar, bir solcu bir demokratik solcu , sosyal demokrat, bir sosyalist, bir ulusalcı bir Atatürkçü bir Kemalist bir laik bulamadılar. MHP’nin eski adayını buldular. Arkadaşlar eğer siz kendi partinizden, 80- 90 yıllık partinizden kendi partinizin görüşlerine uygun adayı bulamayıp da MHP’nin eskisi, onların tabiriyle AKP’nin eskisi birini bulup çıkarıyorsanız bunun anlamı şudur. Sizde halktan oy alacak belediye başkanı seçilecek insan yok da, siz bizim eskilerimize bakıyorsunuz. Arkadaşlar bir parti böyle mi seçime girer?" 
'CİNSEL TACİZ' FEZLEKESİ
20 yıldır Meclis’te olduğunu 20 yıl içinde 3 bin tane dokunulmazlık dosyası geldiğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti:
"İçlerinde bugüne kadar bir tane yoktu. Bu dönem oldu. O da cinsel taciz davasından dolayı bir milletvekili hakkında dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Bu ayıp CHP’ye ait. Çünkü Yalova Milletvekili Muharrem İnce hakkındaki cinsel taciz iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenen son 50 yıllık parlamentoda tarihinde bir ilk. Dün bize hakaretler yağdıran sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında da bu adam var. Ben Gökdere’deki insanlardan biri olsaydım. 'Sen bu kadar hareketler ediyorsun başbakana, hakkında henüz bir dava yok, hiçbir fezleke hiçbir iddianame, dosya yok. Sen bunu söylüyorsun, oysa yanındaki adam iki yıldan beri cinsel taciz iddiasıyla hakkında fezleke tanzim edilmiş dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor."

IA,ST(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)