Emre BAYLAN / ANTALYA, () - ANTALYA'da eşi Olcay Baykal'la birlikte oy kullanan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, pek çok ülkede seçimlerin göstermelik yapıldığını, Türkiye'nin ise 1950'den beri iyi niyetli bir gayret içinde olduğunu söyledi.   

CHP eski Genel Başkanı Baykal, oyunu memleketi Antalya'da eşi Olcay Baykal'la birlikte kullandı. Konyaaltı Caddesi'ndeki evinin hemen yanında bulunan Barbaros İlköğretim Okulu 1024 nolu sandıkta oy kullanan Baykal ailesi, 40 dakika oy sırası bekledi. Okulda Deniz Baykal'a seçmenlerin ilgisi ise yoğundu.
Sırada beklerken konuşan Baykal, "Her seçimin içinde dersler saklıdır, gizlidir. Bunları almak alabilmek çok önemlidir" dedi. Seçimlerin ancak böyle değerlendirildiği takdirde seçmenden siyasetçilere herkesin birikimini biraz daha attırmasının aracı haline gelebileceğini kaydeden Deniz Baykal, şunları söyledi:
"Bu seçim noktasına gelinceye kadar pek çok olay yaşanıyor. O olaylarını seçimden sonra değerlendirilmesi ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bunun kıymetini bilmek lazım. Seçimden sonra hepimize düşen görev, iyi yaptıksa nasıl iyi yaptık, yanlış yaptıysak nerede yanlış yaptık, bunları açık bir kafayla konuşmak, değerlendirmek, gerekli sonuçları çıkarmak, gerekli dersleri çıkarmak ve tekrar etmemek için bunu ortak hafızaya kayda almak lazım."
'TÜRKİYE'NİN 54 YILLIK SEÇİM HAFIZASI'
Seçim sonuçlarının 'olanı gördükten sonra olanın hakkını vermek' noktasında önem arz ettiğini kaydeden Baykal, Türkiye'nin 64 yıllık bir seçim hafızasına sahip olduğunu belirterek, bunun büyük bir birikim olduğunun altını çizdi. Baykal, "Pek çok ülkede seçim göstermelik, gerçek bir rekabet yaşanmadan, sadece iktidarda bulunanların 'halktan destek aldık' diyebilmelerini sağlamak için yapılıyor. Her ülkede seçim var ama bu seçimler gerçek demokratik bir seçim anlamına gelmiyor. Ama Türkiye 1950'den bu yana iyi niyetli bir gayret içinde" diye konuştu.
EB(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)