Tolga YILDIRIM- Süleyman EKİN / ANTALYA, () - ANTALYA'da 30 Mart yerel seçimlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hava sıcaklığının 20 dereceyi geçtiği turizm kentinde, yabancı asıllı Türk vatandaşları da sandık başına gitti.
1 milyon 513 bin 972 seçmen ile 5 bin 279 sandığın bulunduğu büyükşehir Antalya'da, katılım oranı diğer seçimlere göre yüksek oldu, erken saatlerden itibaren bazı sandıkların önlerinde kuyruklar oluştu. Güvenlik tedbirlerinin yüksek olduğu oy merkezlerinde, engelliler için kolaylıklar sağlandığı gözlendi. Okullardaki yönlendirme yazıları da sandıklarını arayanlara yardımcı oldu.
GEÇ AÇILAN SANDIK TEPKİYE YOL AÇTI
Konyaaltı İlçesi'ndeki Bedriye Bileydi İlköğretim Okulu'nda bulunan 1148 nolu sandığın, 09.00'da bir saat gecikmeli olarak açılması tepkiye yol açtı. Erken saatte oy kullanmak isteyen vatandaşlar, sandık sorumlularının kapattığı perde önünde uzun kuyruk oluşturdu. Kuyrukta bekleyen bir vatandaş, "Saat 9 oldu hala oy kullanamadık, sandık açılmadı. Sandık 17.00'de kapanacak, 1 saat gecikmeli oy kullanmaya başlıyoruz. Bu millet ne olacak? Böyle saçmalık olur mu" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Bir tepki de oy pusulalarının çokluğundan geldi. Bazı vatandaşlar, yaşlıların oy pusulalarının çokluğu nedeniyle zorlandığını belirterek, "Gençler için bir sorun olmayabilir fakat yaşlılar oy pusulalarını karıştırabiliyor" görüşünü dile getirdi.
ÇİFTE VATANDAŞLAR DA OY KULLANDI
On binlerce yerleşik yabancının yaşadığı Antalya'da, aynı zamanda Türk vatandaşı da olan yabancılar da oy kullanmak için sandık başındaydı. Finlandiyalı çifte vatandaş Sonja Helena Engör ve Ukraynalı çifte vatandaş Natali Akkaya eşleri ve çocuklarıyla birlikte sandığa giden yabancılar arasında yer aldı.
Kucağında kızıyla oy zarfını sandığa atan Akkaya, "Sürekli haberleri izliyorum, Türk politikasını takip ediyorum, gazeteleri okuyorum. Burada oturuyorum, burada yaşıyorum. Bu çocuklar mutlu olsun, savaş olmasın. Onun için de oy kullandım" dedi.
FENERBAHÇE TARAFTARLARI FORMALARIYLA
Oy kullanmaya gelen Antalyalılar arasında, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalı seçmenler ilgi çekti. Kızlı erkekli bir grup taraftar, Fenerbahçe forma, atkı ve beresiyle oy kullandı. "Fenerbahçe taraftarları olarak oyumuzu kullandık" diyen gruba başka takımların taraftarlarından da destek geldi.
Antalya'da yerel seçim karelerine girenler arasında yeni doğmuş bebeği kucağında sandık başına gidenler, alçılı ayağı nedeniyle tekerlekli sandalyeyle gelenler de vardı.

TY(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)