ANTALYA'da, AK Parti Antalya Kadın Kolları üyeleri, Emine Erdoğan'a olan tavrı nedeniyle CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i  protesto etti. Gruptakiler daha sonra CHP il binasına siyah çelenk bırakmak istedi. CHP'lilerin sert tepki göstermesiyle yükselen tansiyon, polisin araya girmesiyle büyümeden sonlandı.
AK Parti Kadın Kolları üyeleri, saat 13.45'de Aydın Kanza Parkı'nda toplanarak CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i protesto gösterisi düzenledi. 'Erkek dediğin kadına nazik olandır', 'CHP şaşırma Kamer Genç'i savunma', 'CHP Kamerine sahip ol' dövizleri taşıyan ve 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde CHP'li Kamer Genç'i kınıyoruz' yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını AK Parti Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkurt yaptı.
Özkurt, CHP Milletvekili Kamer Genç'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a sarf ettiği sözler nedeniyle eleştirerek CHP yönetimini göreve davet etti. Özkurt, "Sayın Emine Erdoğan devletlerarası geleneğe uygun olarak büyükelçilikte bir konuşma gerçekleştirmiştir. Olay bundan ibaret iken CHP Milletvekili Kamer Genç tarafından nefret içeren bir saldırıya maruz kalmıştır. Daha önce sayın Fatma Şahin'e de sözlü saldırıda bulunan bu milletvekilinin halen bu makamı işgal ediyor olması kanımızca CHP'nin bir ayıbıdır" diye konuştu.
CHP'LİLER KARŞI ÇIKTI
Grup daha sonra CHP'nin Güllük Caddesi üzerinde bulunan il binasına doğru yürüyerek siyah çelenk bırakmak istedi. AK Partililer'in isteği eylemi uzaktan izleyen CHP İl Sekreteri Gülsüm Kurupınar'a iletildi. Grubun parti binasına kadar gelip çelenk bırakmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Kurupınar görevli emniyet yetkililerinin ikna çabası ile AK Partililer'den seçilen 10 kişinin bir alt caddeye çelenk bırakmasına izin vereceklerini söyledi. Bunun üzerine 10 kişi CHP İl Binası'na doğru yürüyüşe geçti.
ANLAŞMA BOZULDU
AK Partili kadınların il binasına doğru yürüyüşe geçtiği haberini alan bir grup CHP'li genç caddeye yürüyerek grubun önünden getirilen siyah çelengi alarak parçaladı. Sloganlar atarak AK Partili gruba sözlü saldırıda bulunan CHP'li grup caddenin bir bölümünü kapatırken olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri iki grubun karşı karşıya gelmemesi için barikat kurdu.
KARŞILIKLI SLOGANLAR
Bu sırada AK Partili gençlerden oluşan bir grubun CHP il binası önüne arka sokaklardan giderek çelenk bıraktığı haberi üzerine koşarak parti binasına gelen CHP'li gençler ikinci siyah çelengi de parçaladı. AK Partililer'in yürüyüşüne hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini söyleyen CHP'li grup ile AK Partili kadınların uzlaşmasını isteyen polis Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Avukat Esra Özkurt ile CHP İl Sekreteri Gülsüm Kurupınar'ı bir araya getirdi.
GERGİNLİK BİTTİ
İkili arasında 15 dakika süren diyalog da uzlaşmayla sonuçlanmayınca caddenin iki yanını tutan AK Partililer ile CHP'liler yaklaşık 1 saat boyunca karşılıklı slogan atarak bekledi. Gerginlik AK Partili grubun Aydın Kanza Parkı'na doğru yürüyüşe geçmesiyle son buldu.
CHP İl Başkan Vekili Nuri Cengiz, "Arkadaşlarımızın hassasiyetini anlıyoruz. Bu arkadaşlarımızın bu ülkenin bir valisi yurttaşlarına hakaret ve küfür ederken aynı hassasiyeti göstermelerini beklerdik" dedi.