Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'nın 19 ilçesinin 16'sında aday çıkaran DSP'nin, belediye başkan adayı listesinde 7 kadın bulunuyor.
DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, partisinin belediye başkan adaylarını parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. DSP Antalya'nın 19 ilçesinin 16'sında ve Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdi, ancak Gazipaşa, Gündoğmuş ve Korkuteli'de aday çıkaramadı. Söz konusu ilçelerde belediye meclis aday listesi de çıkarmayacaklarını kaydeden İl Başkanı Oktay, 16 ilçede 7 kadın adaylarının bulunduğunun altını çizdi ve "İşte bu DSP'nin kadınlara verdiği önemin göstergesidir" dedi.
Büyükşehir'de avukat Mücahit Gündoğdu ile seçimlere giren DSP'nin en büyük kozu, Muratpaşa'da CHP'den istifa ederek DSP'ye katılan şimdiki Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen olacak.
DSP listesinde kadınların ağırlığı dikkat çekerken Akseki'de 34 yaşındaki avukat Özlem Eşen, Aksu'da turizmci Demet Daşik, Alanya'da 26 yaşındaki ziraat mühendisi Zeynep Çakal, Demre'de 30 yaşındaki turizmci Selgin Karataş, Döşemealtı'nda emekli Nilgün Özden, Finike'de 33 yaşındaki ev hanımı Ebru Ilık ve Kumluca'da diş hekimi Ümran Karapacı belediye başkanlığına aday gösterildi.
DSP'nin ayrıca Elmalı adayı Azmi Başatan, İbradı adayı Recep Palalı, Kaş adayı Osman Çoban, Kemer adayı Nevzat Çoban, Kepez adayı Mustafa Ilık, Konyaaltı adayı Köksal Selçik, Manavgat adayı Barış Bani ve Serik adayı ise Sadi Çakal oldu.

EB(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)