ANKARA, () - ANAVATAN Partisi (ANAP) Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partisinin 5 Temmuz'da olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı.
İbrahim Çelebi, MKYK'nın ardından yaptığı açıklamada, çeyrek asrı tamamlayan ANAP'ın bu dönemde, en çok konuşulan parti olduğunu savunarak, 31 yıldır partilerinin, Türkiye için ne denli değerli ve önemli bir yapı olduğunu kanıtladığını vurguladı. Çelebi, hiçbir yapının aslının yerini tutamayacağını söyledi.
ANAPi Basın Merkezi'nden İbrahim Çelebi, bugünlerde meydana gelen olayların Anavatan'ın birleştirici ve bütünleştirici anlayışına ne kadar ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyduğunu savunarak şunları söyledi:
"Anavatan Partisi, Türkiye'nin kendisinden beklediklerini vermesi ve partinin yeniden yapılanmasına fırsat vermek için 5 Temmuz'da olağanüstü kongre kararı aldık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde demokratik bir yarışmayı arzu eden herkese açık olması amacı taşıması gerekiyor. Anavatan Partisi olarak 5 Temmuz'da yapacağımız kongrede destek vereceğimiz Cumhurbaşkanı adayını da tüm Türkiye'ye açıklayacağız. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusundaki yasal düzenlemede Anavatan Partisi olarak emeğimiz var. 2007 seçimlerinde 22 milletvekilimiz olsa da bu işi iktidar kanadına teklif ettik. Onlar da sağ olsunlar kabul etti. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimini en az gerilimle atlatacağız kanaatindeyim."