Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’da 1 Haziran’da yapılan seçimlerde Belediye Başkanı seçilen CHP’li Vefa Salman, İstanbul’dan Yalova’ya ambulansla gelerek sedye üzerinde oy kullanan Ersin Şençok’u 1 Haziran seçimlerinin kahramanı ilan etti.
Resmi olmayan sonuçlara göre, Yalova’nın yeni belediye başkanı olan Vefa Salman, seçim günü karşılaştığı olayı, basın bülteni aracılığıyla paylaştı.
Tüm Yalova halkına sonsuz teşekkür eden Salman, seçimlerde kendisine gönül veren birçok isimsiz kahraman olduğunu da söyledi. Salman, İstanbul’dan Yalova’ya ambulansla gelerek sedye üzerinde oy kullanan Ersin Şençok’u 1 Haziran seçimlerinin kahramanı ilan etti. Salman, 1 Haziran seçimleri için İstanbul’da hastanede yatılı olarak tedavi gören ve Vefa Salman’ı desteklemek için Yalova’ya ambulansla gelerek sedyede oy kullanan Ersin Şençok adlı seçmenle oy kullandığı Yalova Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu’nda tesadüfen karşılaştı.
Sedyeyle oy kullanan seçmenle, okul bahçesinde karşılaşan ve duygulu anlar yaşayan Salman, “Yalova’da seçimleri kazanmama neden olan birçok isimsiz kahraman vardır. Ancak, beni en çok etkileyen; İstanbul’dan Yalova’ya ambulansla gelerek sedye üzerinde oy kullanan Ersin Şençok olmuştur. 1 Haziran seçiminin kahramanı olmuştur. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.

SG(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)