Tahsin GÜNER / ANKARA, () - BÜYÜK Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 5. yılında Ankara Tacettin Dergahı'ndaki mezarı başında anıldı. Yapılan anmanın ardından kalabalık bir grup Kızılay'a yürüdü.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 5. yılında Ankara Tacettin Dergahı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya Türkiye'nin birçok yerinden katılım oldu. Yapılan anmanın ardından Alperen Ocakları üyesi kalabalık bir grup Türkiye Büyük Millet Meclisine gitmek için yürüyüşe geçti. Ankara Adliyesi önüne gelen grubun önü burada çevik kuvvet ekipleri ve TOMA araçları ile durduruldu. Meclise gitmek isteyen gruba polis ekipleri izin vermeyeceğini belirtti. Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucu grubun polisin belirlediği güzergahtan Güvenpark'a gitmesine izin verildi.

Kızılay Güvenpark'a gelen grup adına yapılan açıklamada liderleri Yazıcıoğlu'nun suikast sonucu öldürüldüğü savunuldu. Aradan geçen zamana rağmen sorumluların ortaya çıkarılmadığını öne sürülen açıklamada, "Liderimizin şehadetine ilişkin savcılığın yürüttüğü soruşturma dosyasında mevcut olan bir çok husus olmasına rağmen, Cumhurbaşkanımızında ifade ettiği gibi yargılama süreci yavaş işlemiş veya işletilmiştir" denildi.

Aradan geçen 5 yıla rağmen sorumluların bulunmamasının ve olayın olduğunda arama- kurtarma da ihmali olanların yargılanmamasının kendilerini oldukça rahatsız ettiğini kaydedilen açıklamada, "birkaç haftadır şehit liderimizin suikastine yönelik ses kayıtları çıkacağı, kime hizmet ettiği belli olmayan Fuat Avni ismini kullanan şahıs tarafından sosyal medya üzerinden ifade edilmektedir. Bu şahsa ve arkasındakilere diyoruz ki elinizde bilgi-belge varsa saniye bekletmeden ortaya çıkarın" denildi.

Grup yaptıkları açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

() (TG)