ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Çimenoğlu, 2009'da belediye başkanı olduktan sonra mal varlığının azaldığını açıkladı.
2009'da DP'den Alaplı Belediye Başkanı seçilen, 2011'de ise partisinden istifa edip AK Parti'ye geçen Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti'nin yeniden aday göstermesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Belediyenin borçları ve bütçe rakamları hakkında bilgi veren Başkan Çimenoğlu, mal varlığını da açıkladı.
Başkan Çimenoğlu 2009'da göreve başlarken, banka müdürü olarak emekli olan eşi ve kendisinin 2'si miras yoluyla kalan 3 daire, Akçakoca'da bir yazlık, 2004 ve 2005 model iki otomobil, bankada 75 bin lira mevduat, 2 bin lira değerinde altın ve bankalara 89 bin lira borcu olduğunu söyledi.
Başkan Çimenoğlu 2014 yılı itibarıyla ise yine 3 daire ve 1 yazlık ile 2004 model otomobil, bankada 30 bin lira mevduat, 51 bin lira ise bankalara borcu olduğunu kaydetti. Başkan Çimenoğlu, "Görüldüğü gibi malvarlığımız azalmıştır" dedi.
Asıl mesleği doktor olan Başkan Çimenoğlu, Alaplı'yı sevdiğini ve ilçeye hizmet etmekten gurur ve onur duyduğunu ifade etti. Başkan Çimenoğlu, "İlçeme hizmete devam etmek istiyorum. Bu nedenle yeniden bu göreve talip oldum. Allah nasip ederse, bundan sonraki dönemde çıtayı biraz daha yükseltip, hizmetlerimize yenilerini eklemek istiyorum" diye konuştu.