Teoman ERİŞ- Görkem ÇANCI/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik yaşayan ve Türk vatandaşlığına geçen yabancılar, yerel seçimlerde oy kullandı.
Alanya'da yaşayan ve Türk vatandaşı olan 54 ülkeden 824 kişi, yerel seçimlerinde sandık başına gitti. Oy kullanan çifte vatandaşların büyük çoğunluğunu Rus asıllı seçmenler oluşturdu. Mahmutlar Beldesi'ndeki Şükrü Kaptanoğlu Lisesi'nde oy kullanan Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya'da yaşayan yabancı asıllı Türk vatandaşlarının büyük kısmının Türk erkeklerle evlenen Rusların oluşturduğunu söyledi. Çifte vatandaşların seçimlerde söz sahibi olmasının çok güzel bir duydu olduğunu belirten Anzhela, "Ben 15 yıldır burada yaşıyorum ve politikayı da takip ediyorum. Bu ülke için doğru kararı verdiğimizi düşünüyorum" dedi.
RUSYA'DAN GELDİ, 3'ÜNCÜ KEZ OY KULLANDI
Rusya'dan 20 yıl önce Alanya'ya gelen 40 yaşındaki Aksana Çevikbaş ise "Moskova'dan geldim ve burada evlendim. 3 çocuk annesiyim. Ekonomi, ticaret ve çocuklar için güzel bir gelecek istiyorum. 3'üncü kez oy kullandım" diye konuştu.
Aksana Çevikbaş'ın eşi 43 yaşındaki Fatih Çevikbaş da "Eşimin Rus arkadaşları var. Türkiye ile Rusya arasında çok güzel kültürel birliktelikler var. Yabancıların ekonomiye katkısı çok fazla. Onlarda oy kullanarak görevlerini yerine getirmiş oluyorlar" dedi.
Alanya'da 7 yıldır yaşayan Rus asıllı 49 yaşındaki Elena Bozkurt da ilk kez oy kullandığı için hangi adaya oy vereceğini çok düşündüğünü dile getirdi.

TE(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)