AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında karşılıklı olarak iletişim ihtiyacının ortaya çıktığını belirterek, "Ak Parti'de çatlak arayanlar boşa zaman, emek harcıyorlar" dedi.
Ankara İl Özel İdare'nin Kazan İlçesinde yaptığı 7 tesisin toplu açılış törenine katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Köprübaşı Sosyal Tesislerinde gündemle ilgili soruları yanıtladı. Ak Parti içerisinde çatlak seslerin olduğu yönünde basında çıkan haberlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kapusuz, "Ak Parti'de çatlak arayanlar boşa zaman, emek harcıyorlar. Ak Parti hizmet ve kadro partisidir. İl, ilçe, belde ve köy demeden her sandıkta teşkilatlanmasını tamamlamış bir siyasi hareket olarak, lideri Recep Tayip Erdoğan başkanlığında disiplinli bir şekilde, farklı düşünceler, yaklaşımlar, ifadeler olsa bile bunu çatlaklık olarak değerlendirip, çatlaklıkların çıkması için gayret içinde olanlar hep beyhude beklediler" dedi.
Salih Kapusuz, bundan bir sonuç alamayınca CHP'de bir operasyon yapıldığını belirtirken, şöyle devam etti:
"Ne yazık ki o da tutmadı. Bu sefer Sarıgül'ü getirerek arayışlarına devam ediyorlar, ama millette bulamadıklarını başka yerlerde aramanın pek faydası yok. Bu toplum, Türk Milleti çok asil bir millettir. Örfü, adeti, geleneği, inancı, tarihi, kültürü ve medeniyetine bir bütün olarak baktığımız zaman, sapasağlam bir toplumdur. Bu toplumu çürütmeye yönelik böyle özel, istisnai bir takım meseleleri, şikayet olarak, topluma intikal etmiş, toplumdan da yöneticilerimize, oradan da Başbakanımıza ulaştırılan bu problemleri çözme noktasında, Başbakanımız bir görüş beyan etmiştir. Aslında o görüşü Sayın Bülent Arınç'ın da farklı yorumlaması söz konusu değil. Arasında farklı düşünülen bir şey yok, sadece karşılıklı olarak bir iletişim ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştır. Başbakanımız hem yurt içinde, hem yurt dışında hep söylüyor. 'Bu tür meseleler bizim iç meselelerimizdir. Bir kardeş olarak, her zaman yüz yüze oturur konuşur, onu da düzeltiriz demiştir."