ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, bölücüyle dövüşen generallerin, kalemleriyle halkı aydınlatan yazarların hapiste olduğunu belirterek, "Af edersiniz kötü bir deyim gibi algılanır ama 'at izi it izine karıştı' diye. Tam öyle bir manzara var ortalıkta" diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde 'Olmasaydı Neler Olurdu?' adlı konferans düzenlendi. Yurt Gazetesi yazarı Hulki Cevizoğlu, konferansa konuşmacı olarak katıldı. Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal'ın da katıldığı konferansta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Atatürk olmasaydı Türkiye'nin 100 bin metrekare yüzölçüme sahip, sadece Karadeniz'de belki Sinop, Kastamonu bölgesinden denize açılımı olan, bugünkü alfabesi takvimi olmayan, esir bir ülke olmasa da belki cuma günleri ezanı okunabilen, 'üçüncü dünya' olarak adlandırılan ülkeler arasında rezil bir ülke konumunda olacağını belirti. Akaydın, "İşte Atatürk olduğu için biz bugün her şeye rağmen, bu Başbakana rağmen bir yere gittiğimizde saygıdeğer adamlar olarak anılabiliyoruz. Atatürk'ün çocukları olduğumuz için" dedi.
'AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI'
Generallerin ve yazarların hapiste olduğunu aktaran Akaydın, şunları söyledi:
"Televizyonlara bakıyoruz af edersiniz kötü bir deyim gibi algılanır ama 'at izi it izine karıştı' diye, tam öyle bir manzara var ortalıkta, ne olduğu belli değil. Bölücü ile dövüşen generaller, kalemlerle halkı aydınlatan yazarlar içerde, hepsi uyduruk kanıtlara dayanıyor. Uyduruk kanıtların maalesef uyduruk olduğu bu hafta iyice anlaşıldı. Sayın Başbakan bas bas bağırıyor 'Bunları basına verenler vatan hainleridir'. İyi de sen bu vatan hainlerini bugüne kadar tepe tepe kullanmadın mı? O zaman hepsi vatan evladıydı şimdi mi vatan haini oldular?"
SANDIK ÇAĞRISI
Gazeteci yazar Hulki Cevizoğlu da 30 Mart yerel seçimlerinin çok kritik olduğunu vurguladı. 2014'te yapılacak üç seçim içinde yerel seçimlerin Türkiye'nin gidişatı için en kritik birinci seçim olduğunu aktaran Cevizoğlu, "Eğer bu seçimde AKP büyük bir tokat yerse İstanbul ve Ankara'yı CHP'ye kaptırırsa iktidarı da kaptırdı demektir. İstanbul ve Ankara'yı kaptıran iktidarı kaptırır" diye konuştu. Özal'ın 1989'daki yerel seçimlerden sonra "Üzerimizden silindir geçti" sözünü anımsatan Cevizoğlu, AK Parti'nin üzerinden de bir silindirin geçmesinin söz konusu olduğunu söyledi. Cevizoğlu, seçmen olarak yaşı tutan herkese sandığa gitmeleri yönünde çağrı yaptı.
'YALAN PROPAGANDA'
Başbakan Erdoğan'ın 'iki kişiden biri bana oy verdi' yönündeki sözlerini hatırlatan Cevizoğlu, 50 milyon seçmen olduğunu, 2009 seçimlerinde 13 milyon kişinin oy kullanmadığını anlattı. 37 milyon oydan yarısının oyuyla AK Parti'nin yaklaşık 20 milyon oya sahip olabileceğini aktaran Cevizoğlu, "Rakamlara sürekli yalan söyletiyorlar; 'Biz iki kişiden birinin oyunu aldık' diye. Yalan, öyle bir şey şok. Sandığa gitmeyenleri de kendisine oy vermiş gibi sepetin içine koyuyor. Faşizmde böyle söylentiler çok olur. Karşı tarafı psikolojik ezme çabası çok olur. Bu yalanı bu propagandayı yaptılar" diye konuştu.