AK Parti'den istifa eden Döşemealtı Belediye Başkan aday adayı Hasan Akalın, yaptığı yazılı açıklamayla aktif siyaseti, tek istisnayla bıraktığını ilan etti. CHP adayı Turgay Genç'in akrabası olduğunu kaydeden Akalın, “Partisiz bir vatandaş olarak oyumu dilediğim yere kullanmamda ve bunu sevenlerime ifade etme hakkım olduğunu düşünüyorum" dedi.



Akalın, Döşemealtı Belediye Başkan adaylığına hiç kimseden adaylık sözü almadan başvurduğunu söyledi. Fakat partisinin süreçte belediye başkan adaylığı için farklı ismi tercih ettiğini hatırlatan Hasan Akalın, “Aday adaylığı başvurusu öncesi ifade etmiş olduğum 'aktif siyasi hayatımı sonlandıracağım' sözünü dün itibariyle yerine getirmiş bulunmaktayım" dedi. 20 yıldır, 3 dönemi Yeşilbayır Belediye Başkanlığı olmak üzere aktif siyasetin içinde bulunduğunu kaydeden Akalın, açıklamasında "Yaşamımın yaklaşık yarısı siyasetin içerisinde geçti. Bana göre siyaset bir meslek değildir. Siyasete girilebilir ve de çıkılabilir" ifadelerine yer verdi.



Bundan sonra hiçbir partinin üyesi olmadan siyasetin en az konuşulduğu ve siyasetin en az olduğu ortamlarda bulunmayı tercih edeceğini açıklayan Akalın, şunları söyledi:



“Ancak bunun sadece bir istisnası mevcuttur. O da sadece bu dönem için Döşemealtı İlçe Belediye Başkan adayı sayın Turgay Genç'e cuma akşamı açıkladığım gibi oyumu kullanmamdır. Çünkü Sayın Turgay Genç yeğenimdir, akrabamdır. Dolayısıyla partisiz bir vatandaş olarak oyumu dilediğim yere kullanmamda ve bunu sevenlerime ifade etme hakkım olduğunu düşünüyorum. Zaten akrabam yeğenim olan aday dışında bir başka adaya da oyumu kullanmam insani değerler açısından doğru da değildir. Bu nedenle bu durumu tutarsızlık olarak değerlendirmek vicdani de değildir."



SON TEŞÜKKÜRLER



Akalın, açıklamasının sonunda siyasi yaşamı süresince kendisine destek veren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a, eski bakanlardan Erkan Mumcu'ya, Sümer Oral'a, Ersin Taranoğlu'na, eski milletvekili Sami Küçükbaşkan'a, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel'e özel teşekkürlerini sıraladı. Akalın, Ak Parti ile vedalaşırken AK Parti içinden sadece Büyükşehir Belediye Meclisi parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek ve İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Tonoğlu'na teşekkür etti. (FOTOĞRAFSIZ)