Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de 30 Mart yerel seçimleri sonrasında Ömer Cihat Akay'ın istifa etmesiyle boşalan AK Parti İl Başkanlığı görevine, vekaleten bu görevi yürüten Bülent Delican'ı atadı. Delican, İzmir'de her kesimin kendisinden bir parça bulacağı yönetim kurulu oluşturacağını ardından da cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışacaklarını söyledi.
Yerel seçimlerin ardından İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın, 4 Nisan'da istifa etmesinin ardından bir ay önce Bülent Delican, vekaleten il başkanlığına getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dün yaptığı görüşme sonrasında Bülent Delican'ı, il başkanlığına atadı. Göreve aldıktan sonra Delican, bugün de basın mensuplarının karşısına çıktı. İzmir'de güzel bir güne uyandıklarını söyleyen Bülent Delican, şöyle devam etti:
"Bereketli bir Ramazan Cuma gününde inşallah sizlere ilk toplantımı yapıyorum. İzmir'e güzel bir güne başladık inşallah da hep güzel günler başlayacak. Bu görev bana verildi. Bundan önceki başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Parti olarak çok büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir ferdi olmak bana gurur veriyor. 2002 yılında teşkilat üyesi olarak başladığım partime bugün il başkanı olmayı nasip etti. Ak parti aileme, gençlik kolları yönetimine, kadın kolları yönetimine, değerli belediye meclis üyelerine, ilçe başkanlarıma ilçe yönetimlerimize, milletvekillerime İzmir il koordinatörlerimize, bölge koordinatörümüze, genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu'ya, hizmet sevdalısı, Türkiye aşığı, büyük önderimiz, büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürler ediyorum. İzmir'de önemli sınavlara çıkacağız. İçinden çıktığım bu teşkilatım ve aileme ile birlikte gireceğimiz sınavlarda başarılı olacağız. Başbakanımızı değerli makama hep birlikte taşıyacağız. Bu kutlu yolda elimizden geldiği ölçüde 24 saat çalışarak İzmir'de en iyi oyu almaya çalışacağız. Teşkilat çalışanlarımızı buna davet ediyorum. Bu seçimde alacağımız oylar, genel seçimlerdeki oylar içinde bir ışık yakacak."
GENÇLERİ, KADINLARI HARTİYE DAVET ETTİ
İzmirliye partilerini anlatacaklarını da dile getiren Bülent Delican, "İzmir'de gönülleri kazanarak, hizmetle kazanarak almak istiyoruz. İzmir'le, İzmirliler'le kucaklaşacağız. Hemşerilerimize el uzatacağız. Partimizi anlatacağız, bu konuda samimiyiz. Gençlerimizi kadınlarımızı, siyasete davet ediyorum. Gelsinler AK Parti şemsiyesi altında siyaset yapalım. Hep birlikte çalışacağız yönetim kurulumuzu da İzmir'i kucaklayacak şekilde hazırlayacağım" dedi. Delican, parti olarak yapıcı muhalefet yapacaklarını, kente çakılan her çiviye destek olacaklarını ancak yapılmayan hizmetlerini de hesabını soracaklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'un da her zaman kendilerini arayabileceğini, destek vereceklerini ancak ondan da İzmir'e hizmet beklediklerini dile getirdi.
NEZAKETİYLE BENİ BÜYÜLEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Bülent Delican, "Nezaketiyle beni bir kez daha büyüledi. Görevi bana verdiğinde 'İzmir'de gönülleri alacaksın' dedi. 'Küskünlükleri gidereceksin' dedi. 'Gençleri kadınları siyasette daha çok görelim' dedi. Bir de gençlerin ağırlıkta olduğu bir kadro kurmamızı istedi. Yönetim kurulumuzda İzmir'in demokratik yapısını ön planla tutacağız. AK Parti yapısına uygun hem kendi çevrelerinde sevilen, her parçanın kendisini bulacağı bir yönetim kuracağız. 5 gün içerisinde tamamlayacağız. Mevcut yönetimden kişiler de yönetimde olabilir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tam belli olmamakla birlikte Ağustos ayı içerisinde İzmir'e geleceğini de açıklayan Bülent Delican, "Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, seçimlere kilitlenip çalışacağız. Hizmet dışında başka bir şey düşünmeyeceğiz. Başka şeyler düşünmeye de zamanız yok zaten" dedi. Başbakan'ın İzmir'i çok sevdiği için Binali Yıldırım'ı buradan aday gösterdiğini, elbette var olan projeler için desteğin de devam edeceğini, dile getiren Delican, kendisiyle birlikte Ankara'ya giden diğer il başkan adaylarıyla ilgili olarak ise hepsinin değerli kişiler olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI