AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nın Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ve ilçe belediyelerinin başkan adaylarının belirlenmesi için yaptığı temayül yoklaması başladı.
Ordu Atatürk Spor Salonu'nda Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ve ilçe belediyelerinin başkan adaylarının belirlenmesi için yaklaşık 3 bin 500 delege sandık başına gitti. Delegelerin oy kullanacağı 19 ilçe için 147 belediye başkan aday adayı olduğunu belirten AK Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş, Ordu Büyükşehir Belediyesini de kazanmak istediklerini söyledi. AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 5 kişinin resmi olarak aday adaylığına başvurduğunu, bu sayının artabileceğini de vurgulayan Elitaş, "Partimiz burada halkın benimsediği kişiyi belediye başkan adayı olarak koyduğu takdirde belediyeyi kaybetmemiz için herhangi bir sebep olmadığını düşünüyorum" dedi.
ŞAHİN'İN ADI LİSTEDE ÇIKMADI
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin de salona gelerek, kaydının bulunduğu Altınordu sandığında oy kullanmak için sandık görevlilerine TBMM'den aldığı kimliği verdi. Şahin'in adının hazirun listesinde olmadığı anlaşılınca sandık görevlileri durumu Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'la paylaştı. Elitaş'ın 'oy kullanabilir' onayından sonra Şahin'in ismi el yazısıyla listeye yazıldı. Bu esnada bir süre salonda bekleyen Şahin ile başında kasketi bulunan bir delege arasında ilginç diyalog yaşandı. Kasketi alarak başına koyan ve tekrar geri veren Şahin, sonra sandık başına gidip "Hayırlı olsun" diyerek oy zarfını sandığa attı.
AK Parti Ordu milletvekilleri İdris Naim Şahin ve Mustafa Hamarat ile İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz'ın Büyükşehir Belediyesi Başkanı aday adayı olabileceği ileri sürüldü.