BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle katılamadığı Kayseri mitinginde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hiç kusura bakmasınlar biz bu milletten aldığımız yetkiyi bir başkasına devretmeyiz. Türkiye'yi yanlız ekonomisiyle, değil beyniyle, zihniyle, vicdanıyla, sağduyusuyla, basiretiyle yönetiyoruz. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok, yüreğimiz var. BİZ başbakanımıza yürekten, candan bağlıyız" dedi.
Cumhuriyet Alanı'nda yapılan AK Parti'nin Kayseri mitingi öncesi tarihi Kayseri Kalesi'nin üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük boy posteri asıldı. Alandaki sahnenin arka kısmına iki vincin arasına da üzerinde R.Tayyip Erdoğan’ın portresi bulunan 'Seni Seviyorum, Mert Adam' yazısı asıldı. Miting alanına 'Erciyes karsız, ticaret kârsız, dünya sensiz olmaz', 'Kefeni giydik, geldik meydana', 'Kefenle çıktığımız bu kutlu yolda, kefenin bir parçası olmaya geldik', 'Biz kısık sesleriz, minareleri ezansız bırakma Allahım', 'Sen bize sesini feda ettin, bizim sana canımız feda' pankartları asıldı.
Miting alanına giren ve elindeki nüfus cüzdanını sallayan ve Başbakan aleyhine konuşan bir genç, Çevik Kuvvet polislerince gözaltına alındı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki’nin konuşmasının ardından, alanda bulunan yaklaşık 70 bin kişiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önceki Kayseri mitingi ile yurdun çeşitli yerlerinde yaptığı mitinglerden derlenmiş 10 dakikalık konuşması yansıtıldı. Bakan Taner Yıldız, sağanak yağmur altında yaptığı konuşmanın başlangıcında Kayserili seçmenlere ve AK Parti'liler adına Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Taner Yıldız, şunları söyledi:
"Sizler her şeyin farkındasınız. Büyük bir oyun oynanıyor. Bu ülkenin yönetimine iarede koyan AK Parti'ye el koymak istiyorlar. Hiç kusura bakmasınlar biz bu milletten aldığımız yetkiyi bir başkasına devretmeyiz. Türkiye'yi yanlız ekonomisiyle, değil beyniyle zihniyle vicdanıyla sağduyusuyla seçkileriyle, basiretiyle yönetiyoruz. Bizim hiç bir şeyden korkumuz yok, yüreğimiz var. Zaman zaman söylüyorum, biz başbakanımıza yürekten, candan bağlıyız. Şükürler olsun bu yağmurda buraya geldiniz. Biz 12 yıldır gayretle çalışıyoruz ne oldu başınıza tuğla mı düştü, Başkanımız birden nasıl kötü oldu. Bu mümkün mü, hiçbir yapı yalanla dolanla iftirayla yıkılmaz. Bize cesaret ve yürek var. Her zaman her fırsatta farklı aleyhimize yayınlar yapıyorlar. Bize sürekli ömür biçiyorlar. Her altı ayda bir bizi aşağıya çekmek istediler. Biz doğalgazı, 28 Avrupa Birliği ülkesinden ucuza satıyoruz. Maliyetler arttı, döviz maliyetlerimiz artı ama Allah'ın bize gönderdiği bu rahmetle su kaynaklarımızla beraber Nisan ayında doğalgaza zam yapmıyoruz. Popülist davranışlarda bulunmuyoruz."
Mitingde Uğur Işılak da konser verdi.

OE,DÖ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)