AK Parti'nin Hatay'ın merkez Defne İlçesi Belediye Başkan Adayı Volkan Özkaya, parti teşkilatından yeterince destek göremediğini ve yol arkadaşlarının Ak Parti'den çok kendi ikballerini düşündüğünü iddia ederek, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Hatay'ın büyükşehir olmasıyla birlikte yeni kurulan Defne İlçesi'nde belediye başkanlığı için Ak Parti'den aday adayı olan Volkan Özkaya'nın adaylığı yaklaşık 1 ay önce Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin'in katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında açıklanmıştı. Seçim çalışmasına başlayan Volkan Özkaya, bugün adaylıktan çekildiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Özkaya, çekilme gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:
"Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin oluşması sonrası ortaya çıkan Defne İlçesi'nde oluşan siyasi yapıda şahsım Ak Parti'de yer alarak, bu yeni oluşumda Defne halkına hizmet etmek için bir yola çıktım. Heyecanla çıktığım bu yolda kısa sürede çok yol kat ettiğime inanıyorum. Birlik ve beraberlik ekseni içerisinde insanlarımızın yanımda yer aldığını gurur ile gördüm. Şahsıma saygı değer halkımızın gösterdiği teveccüh gün geçtikçe artmasına rağmen ne yazık ki Ak Parti İlçe Teşkilatı ve yöneticilerini aynı heyecan içerisinde göremedim. Bu süreçte yola çıktığım arkadaşlarımın Ak Parti'nin başarısından çok kendi ikballerinin hesabında olmaları, bana ve Ak Parti'ye zarar verecek duygusuna kapıldım. Tüm bu duygu ve düşüncelerin ışığı altında mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak Parti üyeliğinden değil ama Hatay kamuoyunda dillenen ve büyük heyecan oluşturan Ak Parti Defne Belediyesi Belediye Başkan Adaylığından çekildiğimi Hatay kamuoyu ve hizmet etmek için her zaman emirlerinde olduğumu bilmelerini istediğim Defne İlçesi halkıyla paylaşır ve Defne halkına saygı ve sevgilerimi sunarım."
PARTİ AÇIKLAMA YAPMADI
Özkaya'nın adaylıktan çekilmesi ilçede şaşkınlık yaratırken, Ak Parti Hatay İl Başkanlığı ile Defne İlçe Başkanlığı'ndan Özkaya'nın adaylıktan çekilmesi ve yerine kimin aday gösterileceği konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.