MUĞLA’nın Dalaman İlçesi’nde Ak Parti’li Belediye Başkan Adayı Beyhan Korkut, adaylıktan çekildiğini açıkladı. 2007 yılında Dalaman Belediye Başkanı olan Beyhan Korkut’un, köylerdeki taşımalı eğitim sistemi için yapılan yemek ihalesine fesat karıştırdığı iddiası ile hakkında açılan davanın Yargıtay tarafından onandığı bildirildi. Ak Parti, Korkut’un yerine Dalaman’da Süleyman Camuzcuoğlu’nu aday gösterdi.
Beyhan Korkut, dün akşam seçim bürosu önünde AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk’ün de katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Korkut, haksızlığa uğradığını iddia ederek Dalaman’da AK Parti’nin seçimi açık ara kazanacakken bu dosyanın onandığını ileri sürdü. Korkut, “2007 yılında taşımalı eğitimde yemek ihalesi vardı. Yemekler 3.5 saatte taşınarak geliyordu. Çocukların haklarını savunmak için mücadele ettik. Bu işten rüşvet alan şerefsizler zorla adımı bu ihaleye karıştırdılar. Olaydan 50 gün sonra tutanak tutuldu. Aslında olaylara karışmamıştım. Şahitler de bunu onayladı. Komisyon tutanakları ortada. Buna rağmen 15 ay ceza verdiler. Ceza Yargıtay’a gitti. Orada 5 yıl bekledi. Türkiye’de AK Parti’yi yok etmek isteyen Yargıtay da bunu onayladı. Bu nedenle adaylığımı geri çekiyorum. ’Benim köyümün çocukları 3.5 saat taşınan yemek yemesin’ dedim. Ama rüşvet yiyen ahlaksızlar bunu yaptı. Bugün bu olayı Dalaman’ın başına birileri getirdi” dedi.
AK Parti’nin yeni Dalaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Camuzcuoğlu oldu. 1989-1994 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nden Dalaman Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Camuzcuoğlu, “Ben Beyhan Korkut’la beraber Dalaman’da yeniden siyasete başlamıştım. Bende elimden geleni yapmaya çalışarak seçimi alacağım. Bana güvenen herkese teşekkür ederim. Seçimi kazanarak bize güvenenleri onurlandıracağız. Kendime ve ekibime güveniyorum” dedi.

EK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)