HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici’nin yazılı olarak yaptığı "Kanun teklifi anayasaya ve bağımsız yargıya aykırıdır. Düzenleme, kurulun bağımsızlığını ortadan kaldırır" açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’dan tepki geldi. Soylu, "Masum üyeler ile birlikte kurduğunuz baskılarla orayı siyasal mekanizma haline döndüremezsiniz. Türkiye’de hükümetle rövanşlaşmak için kurumu kullanıyorsanız bu millet size iradesini teslim etmez" dedi.
Partisinin Muğla İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HSYK Başkan vekili Ahmet Hamsici hakkında sert açıklamalarda bulundu. Soylu, "Biz demokratik bir hukuk devletine doğru en önemli adımları atan ve 11 yıldır bunu test eden bir siyasal partinin mensuplarıyız. Hukuk adına yapılmış bütün cinayetleri milletimize yüzleştire yüzleştire geliyoruz. Siyasete iki unsur kök söktürmeye çalışır. Bunlardan biri silahtır, diğeri ise hukuku kendine alet eden yapıların kendileridir" dedi.
Türkiye’de hukuk adına bir tek açıklama yapmaması gereken kurum varsa onun da HSYK olduğunu savunan Soylu, "Sadece kurumun başkanı açıklama yapar. Masum üyeler ile birlikte kurduğunuz baskılarla orayı siyasal mekanizma haline döndüremezsiniz. Türkiye’de hükümetle rövanşlaşmak için kurumu kullanıyorsanız bu millet size iradesini teslim etmez. Türkiye 11 yılında büyük bir sıçrama gerçekleşti. Siz kimsiniz ki biz efendileriniz varken bu ülkeyi yöneteceksiniz" diye konuştu.
Soylu’nun açıklamasında AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, İl Başkanı Nihat Öztürk, Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Çelebi ve çok sayıda üye de hazır bulundu.