AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’daki seçim yarışına katılmasının Türkiye’de siyaset için fayda getireceğine inandığını belirterek, "Sarıgül’le ya da başka bir adayla bir ilgisi yok. İstanbul halkı CHP’den ürküyor gibi. Ben İstanbul’da yaşayan bir insanım. CHP’den ürker İstanbul halkı" dedi.
30’uncu MODEF EXPO 2013 fuarının açılışa katılmak üzere Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, parti binasında teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soylu, Kızılcahamam kampından güç ve moral toplayarak çıktığını belirterek, temayül yoklamalarının devam edeceğini ve bunun yanı sıra ciddi kamuoyu yoklamaları yapıldığını ve adayların belirlenme sürecinin yıllardır uygulandığı şekilde yapılacağını söyledi.
Gazetecilerin asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla ilgili soru üzerine de Soylu, "Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Partinin yeni anayasa konusundaki mutabakatıyla bütünleşirse, asgari ücretle ilgili böyle bir değişiklik olacağı zaten 60 maddenin içerisinde net bir şekilde yazılmaktadır. Anayasa düzenlemesi olduğu andan itibaren bu sağlanabilecek" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’dan adaylığı konusu da değerlendiren Soylu, Türkiye’de siyasetin parçalanmışlığının ortadan kaldırılmasının doğru olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"İstanbul seçimi AK Parti için hem hizmetlerinin karşılığı, İstanbul’a yapmış olduğu yatırımlarının karşılığı ve İstanbul halkıyla ortaya koymuş olduğu diyalogların karşılığı olarak rahat bir seçim olacaktır. Partimizin bu konuda kontrasyonu çok yüksek. Elbette hiç kimse seçime ben kazamayacağım diye çıkmaz. Herkes kazanacağım diye çıkacaktır. Bizim İstanbul’da hiçbir endişemiz söz konusu olmamıştır. Bunun için öncelikle Sarıgül’e hayırlı olsun. İnşallah tatlı, güzel, centilmen ve İstanbul halkının faydasına olabilecek iyi bir seçim dönemi yaşarız. Ama şunu açık açık belirtmek istiyorum. İstanbul, AK Parti hizmetleriyle ve Başbakanımızın İstanbul sevdasıyla bütünleşmiş bir şehirdir. Biz İstanbul’a ve halkına hizmetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Bunun için İstanbul halkının önüne 30 Mart 2014 tarihinde konulacak sandıktan da çok rahat ve avantajlı bir şekilde çıkabileceğimizi veriler ortaya koyuyor. Birde Cumhuriyet Halk Partisinin Sarıgül’le ya da başka bir adayla bir ilgisi yok. İstanbul halkı CHP’den ürküyor gibi. Ben İstanbul’da yaşayan bir insanım. CHP’den ürker İstanbul halkı. Çünkü bizim İstanbul’da neler yaşadığımızı ve nasıl bir yerel yönetim süreci geçirdiğimizi biz hafızalarımızdan maalesef silemiyoruz. O hafızalar bizi özellikle İstanbul’da CHP’ye yönelik yerel yönetimler açısından tedirgin etmektedir. Öyle bir anlayışta söz konusudur."