Saadettin AKGÜN/YENİCE (Çanakkale), () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, muhalefete yüklenip, “Sabahtan akşama kadar ülkenin ana muhalefet partisi lideri hakaret ediyor, hiç kimse sesini çıkarmıyor. Diğer muhalefet partisi lideri de hakaret ediyor. Tek parti döneminde bunu bir yapsalardı milleti falakadan geçirirlerdi” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çanakkale programına Yenice İlçesi’nden başladı. Yenice'nin Kalkım Beldesi’nde, partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı. Soylu, açılıştaki konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gereken iradeyi göstermemesi, teslim olması halinde kuşatılmış, ele geçirilmiş bir Türkiye ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Soylu, “Sabahtan akşama kadar ülkenin ana muhalefet partisi lideri hakaret ediyor, hiç kimse sesini çıkarmıyor. Diğer muhalefet partisi lideri de hakaret ediyor” diye konuştu.
Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine, zenginleşmesine ve insanların başı göğe değecek kadar onurlu şekilde yaşamasına muhalefet edenlerin 17 Aralık'ta bir darbe girişimini ortaya koyduklarını ileri süren Soylu, “Sadece koltuk uğruna, Türkiye'nin bekasını ve geleceğini tehlikeye atmaya çalışıyorlar. Milli iradenin tasfiyesini görmezden geliyorlar” dedi.
Kalkım Beldesi'nin ardından Yenice İlçesi'ne gelerek burada konuşan Soylu, devlet baskısından bahsedenlerin, paralel yapıyı görünce hemen rota değiştirmeye başladığını belirtip, şunları kaydetti:
“Sözlerim çok açık ve nettir. Cumhurbaşkanı dinlenir mi? Bizleri korku toplumu haline getirdiler. Acaba telefonlarımızı dinliyorlar mı? Acaba fotoğraflarımızı çektiler mi? Acaba videolarımızı çektiler mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı dinlenir mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin enerji bakanı dinlenir mi? Siyasetçiler, devlet adamları, iş adamları dinlenir mi? Dinlenirse o dinlemeler nerededir bugün? Bu dinlemeler kimdedir ve ne için kullanılacaktır?”
Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, daha sonra ziyaret ve seçim bürosu açılışları için Çan İlçesi'ne geçti.

SA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)