Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, paralel yapı iddialarına ilişkin savcıların ve adli kolluğun bir soruşturma yürüttüğünü belirterek, “ Bunu cemaate karşı bir operasyon olarak lanse edenler var. Hayır, bir örgüte karşı bir operasyon var” dedi.
Seçim çalışmaları için bu sabah karayoluyla Edirne’ye geldi. Gazetecilerle bir oteldeki kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Şentop, CHP’nin belediye başkan adaylarını eleştirirken, ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin de bir soruşturmanın savcılar tarafından yürütüldüğünü söyledi. CHP’nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının parti dışından aday gösterildiğini belirten  Şentop, Mustafa Sarıgül’ün de CHP’ye genel başkan olacağını öne sürdü.
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın 1 yıl önce Ak Parti’ye geçmek istediğini ve bizzat kendisinin görüştüğünü ileri süren Şentop, kabul edilmediği için de Yavaş'ın CHP’ye geçtiğini iddia etti.
"OPERASYON CEMAATE KARŞI DEĞİL"
17 ve 25 Aralık operasyonlarına da değinen Mustafa Şentop, gözaltı ve arama kararlarını veren savcı ve hakimlerin dosya incelemeden önlerine gelen listelerle operasyon yürüttüğünü iddia ederek, paralel yapı iddialarına ilişkin bir soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi. Şentop, şöyle dedi:
"Hakim, hakimlik yapacak, savcı savcılık yapacak. Kanun ona bunun için yetki vermiş. Sen o yetkiyi kalkıp da, siyaset yapmak için kullanırsan veya o dinlemeler, bakın Kılıçdaroğlu’nda o dinlemeler var, nereden var onlar? Servis ediyorlar. İzmir’de başsavcı bir konuyla ilgili tutanak tutuyor, bakıyorsun tutanak Kılıçdaroğlu’ndan çıkıyor. Nasıl oluyor bu, hani soruşturma gizliydi? Mesele yargı süreci işletmek değil, burada mesele tamamen bir siyasi sonuç almak. O bakımdan vesayetçi bir örgütten bahsediyoruz. Tabii bunda hükümetin çalışmalarını engellemek, Anayasal düzeni bozmaya çalışmak vardır, suçtur. Bununla ilgili çalışmayı savcılar, adli kolluk yürütüyor. Eğer bir soruşturma kamuoyuna açıklanabilecek aşamaya gelirse, açıklanır. Bunu cemaate karşı bir operasyon olarak lanse edenler var. Hayır, bir örgüte karşı bir operasyon var."
Bir gazetecinin 'Cemaat mensuplarının da aralarında yer aldığı ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin soruşturma mı yürütülüyor?' sorusuna Şentop, “Muhakkak tabii ki soruşturma var. Başbakanın ofisi dinlenmiş, araçlar dinlenmiş, her şey dinlenmiş. Vatandaşın parasıyla alınmış bu kayıt cihazları bunların hepsi Başbakanı, Cumhurbaşkanını, bakanları, tüm siyasetleri, valileri, belediye başkanlarını ne varsa memlekette dinlemişler” yanıtını verdi.

EÖ(LK/CK) (FOTOĞRAFLI)