AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Hac dönüşünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başörtüsüyle gireceğini açıkladı. Daha önce başı açık olan Şahkulubey, hacı olduktan sonra başörtüsü taktı.
Hacca giden kadın milletvekillerinin TBMM'ye başörtüsüyle girip girmeyeceği konusu tartışılırken, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de hac farizasını yerine getirdikten sonra başörtüsü takarak, TBMM'ye de bu şekilde gideceğini açıkladı. Suudi Arabistan’dan dönen Şahkulubey, Hacca gittikten sonra çok etkilendiğini ve orada taktığı başörtüsünü artık çıkartmayacağını söyledi. Şahkulubey, hacda yaptığı iç muhasebe sonunda verdiği karara en çok annesinin sevindiğini vurguladı. Kararı verirken hiçbir dış etkenden etkilenmediğini ifade eden Şahkulubey, "Başörtüsü olayı kişinin Rabbi ile olan bir kulluk meselesidir. İnsanın başını örtmesi, Allah’la aralarında olan bir konudur. Haca giden her hanım 'dönüşte başını örtecektir; örtmeyenin hacı kabul değildir' gibisinden bir hüküm kesinlikle mevcut değildir. Ben kendi mevcut durumumu göz önünde bulundurarak başımı örtmeye karar verdim. Başımı örtmemle bu konuda beni destekleyeceklerin olacağı gibi, karşı çıkacakların da olduğuna inanıyorum. Ancak bu kararıma herkesin saygı göstermesini bekliyorum" dedi.
Hac dönüşü hava değişiminden ötürü hastalandığını ve tedavi gördüğünü anlatan Şahkulubey, iyileşmesi halinde perşembe günü meclise başörtüsüyle gideceğini kaydetti.
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu, evli ve 3 çocuk annesi olan Şahkulubey, Mardin'in ilk kadın milletvekili ünvanını taşıyor.