Ayhan ACAR/BARTIN, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Twitter'a erişim yasağı ile ilgili, "Bu siyasi bir konu değil, yargı organının bir kararıdır. Eğer verilmiş bu yargı kararı beğenilmiyorsa, üst mercilere itiraz edilebilir. Bir siyasi polemik konusu yapılmasını doğru bulmam" dedi.
Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Bartın Gürgenpınarı Köyü'ndeki restoranda partililer, esnaflar ve işadamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, Twitter'a erişim yasağının yargı kararı olduğunu söyledi. Şahin, "Yargı herhangi bir konuda karar vermişse bu herkesi bağlar. O bakımdan o yargı kararının yerine getirilmesi ve uygulanması gerekir. Dolayısıyla bu siyasi bir konu değil, yargı organının bir kararıdır. Eğer verilmiş bu yargı kararı beğenilmiyorsa üst mercilere itiraz edilebilir. Bir siyasi polemik konusu yapılmasını doğru bulmam" dedi.
Her şeyde istismar olabildiği gibi Twitter'da da istismar olabileceğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"İstismar edilebiliyorsa ve başka insanların özgürlükleri ihlal ediliyorsa, çünkü özgürlüklerin sınırsız olduğunu iddia edemezsiniz, özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Örneğin bir hanımefendinin ismi kullanılarak bir Twitter hesabı açılıyor ve orada seks kasetleri yayınlanıyor. Ve bu hanımın bundan haberi yok. Bir başka vatandaşa yapsalar aynı şeyi sessiz mi kalacaksınız? Özellikle bu bir hanımefendi ise onun ne duruma düştüğünü tahmin edebiliyor munuz? Peki bu durumda, 'Dünyanın yakaladığı en önemli teknoloji' diyerek sessiz kalmamız mı gerekiyor? Dolayısıyla konuya tek taraflı değil, insanın temel hak ve özgürlükleri sınırında yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum."
Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarına da değinen Şahin, "Ben terör sorununu konuşarak, görüşerek, masada halledeceğimize inanıyorum. Böyle bir süreç başlatılmıştır. Dünkü nevruzun barış mesajları ile dolu geçmesi geleceğe dair bizim umutlarımızı da artırmaktadır. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan hedefinden asla vazgeçmeden bunları yapacağız. Süreci büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Dün yaşadığımız olumlu havadan da son derece memnunuz" dedi.

AA(EE/CK) (FOTOĞRAFLI)