AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de siyasal mühendislik projesinin uygulanmaya çalışıldığını söyleyerek, "Bu projenin 1’inci amacı AK Parti'yi 30 Mart seçimlerinde ciddi bir oy kaybına uğratmak. 2’nci amacı ise Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde seçilmesini önlemeyi amaçlayan bir projedir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde düzenlediği Karabük İl Başkanlığı'nın düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Yerel seçimler öncesi asıl konuşulacakların dışında başka şeylerin konuşulduğunu söyleyen Şahin, bunun Türkiye’nin yıllar sonra yakalamış olduğu ekonomik istikrarı olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Birilerinin yerel seçimler öncesi siyasal mühendislik projesi ortaya koyduğunu savunan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir siyasal mühendislik projesi şu anda Türkiye’de uygulanmaya çalışılıyor. Bu projenin 1’inci amacı AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinde ciddi bir oy kaybına uğratmak. 2’nci amacı ise Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde seçilmesini önlemeyi amaçlayan bir projedir. Onu Türkiye’nin yönetiminden uzaklaştırmayı amaçlayan bir projedir. Eğer 30 Mart'ta AK Parti’yi bu projeyi uyguladığımızda ciddi bir oy kaybına uğratabilirsek Türkiye’de siyasi istikrarsızlık başlayacak. Bunun sonucu olarak ekonomik istikrarsızlık arkadan gelecek ve böylece Türkiye AK Parti iktidarından kurtulacak. Böyle bir projeyi birileri ortaya koydular. Ama AK Parti hala Türkiye’de en güçlü siyasi partidir.En son yapılan anketlere göre yüzde 50 bantındadır."
'TEZGAH DAHA ÖNCEDEN KURULMUŞ'
Kendi içlerinde de hata yapanların olabileceğinden bahseden Şahin, "Biz 22 milyona yakın oy almış bir siyasi parti’yiz. Bizim 8.5 milyon kayıtlı üyemiz var ve biz bir Türkiye partisiyiz. Bizim içimizde de hata yapanlar olabilir. Geçmişte de olmuştur. Ama biz hata yapan birini gördüğümüzde en yakınımız da olsa onun yakasına önce biz yapıştık ve biz yapışırız. Bu operasyonların amacı bu değildi. Fatih Belediye Başkanı da gözaltına alındı. Savcı ifadesini alıyor. Kendisine, 2 dakika süren var. 2 dakika içersinde ne söyleyeceksen söyle aksi halde çık git. Ben uzun yıllardır avukatlık yaptım. Bir savcı bir hakim ciddi iddialara muhatap olan kişiye böyle davranamaz. Şu şu hakkında iddialar var ne diyorsun diye sorar sonuna kadar dinler. Çünkü tezgah daha önceden kurulmuş, ne yapılması gerektiği planlanmış" dedi.
'ERDOĞAN BAĞIMSIZ HARAKET EDİYOR'
Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye ile ilgili alınacak önemli kararları kendisinin aldığını belirten Şahin, "Müttefiklerine danışmıyor. Abilerine sormuyor. Çünkü bu zamana kadar hep böyle alıştırmışlar Türkiye’yi yönetenler. Tayyip Erdoğan bağımsız hareket ediyor. Mısır’da bir darbe oldu. Bizim müttefiklerimiz, Avrupa Birliği, NATO üyesi ülkeler açıktan bu darbeye destek verdiler. Ama dünyada bir tek lider Recep Tayyip Erdoğan bu darbeye karşı çıktı. Mısır halkının sandıktaki iradesine sahip çıktı" dedi.