AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ihraç talebiyle partinin disiplin kuruluna verilen Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın özür dilemesini isteyerek, "Bütün bu gelişmeler karşısında yeniden bir şahsi değerlendirme yaparak, hatalarını görüp grubumuzdan, genel başkanımızdan özür dileyerek grubumuzda görevine devam etmesini arzu ederim" dedi.
Karabük Ulu Cami'de cuma namazını kılan Mehmet Ali Şahin, camiden çıkarken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Şahin dershaneler konusuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Esas olan, asıl olan okullarımızdır. Dershaneler ikinci üçüncü derecede ele alıp tartışmamız gereken konulardır. Önemli olan okullarımızı gerçekten kaliteli eğitim kurumları haline getirebilmektir. Çocuklarımızın okuldan mezun olduktan sonra bir sınava girebilmesi için dershanelere ihtiyaç olmayacak düzeye getirilmesini temin etmektir. Hükümetimizin amacı da budur. Çünkü çocuklarımız özel okullarda, genel liselerimizde eğitim alıyorlar. Bu eğitim sonucunda almış oldukları bilgi yeterli olursa ve bu bilgilerle sınavlara girerlerse, başarılı olarak üniversitenin herhangi bir dalında yüksek öğrenim yapma imkanına da sahip olurlar."
'SAMANYOLU, FATİH KOLEJLERİ VAR'
Cemaatin dershaneler konusunda tepkilerinin sorulması üzerine Şahin şu değerlendirmeyi yaptı:
"Ben bu tepkileri takip ediyorum. Çoğunun da duygusal olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de asıl olan okullarımızdır. Dershanelerle ilgili hassasiyetlerini bildiren arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin özel okulları var. Samanyolu Kolejleri, Fatih Eğitim Kurumları var. Buraların sayısını arttıralım. Buralarda çocuklarımıza her türlü bilgiyi vererek onların üniversiteye doğrudan gitmeye temin edelim. Dershanelerin sayısını arttırmayı değil, Samanyolu Kolejleri gibi, Fatih Kolejleri gibi özel okullarımızın sayısını artırmayı yeğlersek daha isabetli hareket etmiş oluruz."
'ÖZÜR DİLEYİP GRUBUMUZDA GÖREVİNE DEVAM ETMESİNİ ARZU EDERİM'
Mehmet Ali Şahin, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
"Grubumuz kendisini disipline sevk etmiş. Doğrusu üzüntü duydum. Ben İdris Bey'i severim. Saygıdeğer bir arkadaşımızdır. Bildiğim kadarıyla da profesördür. Ama zaman zaman şahsi görüşlerini partinin görüşlerinin önüne geçirmiştir. Bu parti grubunda bir rahatsızlığa yol açmıştır. Ama İdris Bey'in 'ben bildiklerimi okumaya devam edeceğim' şeklindeki açıklaması kendisi adına son derece üzüntü vericidir. Bir siyasi partiden seçilmişseniz, o siyasi partinin kurallarına da uymak durumundasınız. Ben İdris Bey'in bütün bu gelişmeler karşısında yeniden bir şahsi değerlendirme yaparak, hatalarını görüp grubumuzdan, genel başkanımızdan özür dileyerek grubumuzda görevine devam etmesini arzu ederim."
HASTALARI ZİYARET ETTİ
Şahin'in yanına gelen 73 yaşındaki Bahriye Özlen, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 48 yaşındaki kızı Şükrüye Özlen'in durumunun ağır olduğunu ve Ankara'ya sevk edilmesi için yardım isterken, fenalık geçirdi. Bahriye Özlen, Şahin ve partililerin yardımıyla kendine gelirken, birlikte hastaneye gidildi. Şahin, dahiliye servisinde yatan Şükrüye Özlen'i ziyaret ederek, durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Şükrüye Özlen, Şahin'i karşısında görünce büyük sevinç yaşarken, endişe edilecek bir durumun olmadığını söyledi. Şahin daha sonra hastanede yatan hastaları ziyaret etti.