Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, ()- AK Partı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde sadece ünvanının değişeceğini belirterek, "Başbakanlık ünvanı cumhurbaşkanı ünvanıyla yer değiştiriyor. Daha üst bir göreve çıkıyor. Bu millete, vatana cumhurbaşkanı olarak hizmetine devam edecek" dedi.
Mehmet Ali Şahin, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi. Belediyenin işlettiği aile çay bahçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Şahin, Türkiye'de daha önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hep sıkıntılı geçtiğini, özellikle darbe dönemlerinden sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinin vesayet gölgesinde gerçekleştiğini söyledi. Görev yaptığı iki siyasi partinin üniversitede başörtüsünü savunduğu için kapatıldığını ve bu kararlarda dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzası bulunduğunu belirten Şahin, 2001'deki ekonomik krizin en önemli nedeninin de dönemin Cumhurbaşkanı Sezer'in, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığını fırlatması olduğunu hatırlattı. 
Sezer'in siyaset dışı olduğunu, şimdi de cumhurbaşkanının siyaset dışından olmasının istendiğini vurgulayan Şahin, "Sezer versiyonunun yeni şeklidir şu andaki Ekmeleddin İhsanoğlu. Aynı şeyi söylüyorlar" dedi.
'HALKIN SEÇTİĞİ CUMHURBAŞKANI FARKLI OLACAK'
Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi halinde sadece ünvanının değişeceğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"Başbakanlık ünvanı cumhurbaşkanı ünvanıyla yer değiştiriyor. Daha üst bir göreve çıkıyor. Bu millete, vatana cumhurbaşkanı olarak hizmetine devam edecek. İnanıyorum ki halkın seçtiği cumhurbaşkanı farklı olacak. Artık Türkiye'nin sorunlarının çözümü için sadece Başbakanlığa bakmayacaksınız, sadece hükümetten hizmet beklemeyeceksiniz aynı zamanda en az yüzde 51 oyla seçtiğiniz cumhurbaşkanından da Çankaya köşkünden de hizmet bekleyeceksiniz. Çünkü, halkın seçtiği cumhurbaşkanına böyle bir sorumluluk yüklüyor. Tüm kamuoyu araştırmaların ilk turda Erdoğan'ın ipi göğüsleyeceğini gösteriyor. Adayımıza sahip çıkacağız. 12 yıldır devam eden siyasi ve ekonomik istikrar aynı şekilde devam edecek. 2023 yılına Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına sokma hedefini hep birlikte yakalayacağız."
'BAŞBAKAN'A, HÜKÜMETE TALİMAT VERECEK'
Ardından Gökçebey İlçesi'ne geçerek belediye sosyal tesislerinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Şahin, 12'nci cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, "Bundan sonraki cumhurbaşkanları sadece Çankaya Köşkü'nde kararname imzalamayacak, büyükelçilerin kabulüyle meşgul olmayacak, aynı zamanda bu ülkenin her türlü sorununu takip edecek, bunların çözümüyle ilgili başbakan ve hükümete talimat verecek" diye konuştu.
EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA ELEŞTİRİ
Ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Hucurat Suresi'ndeki ayetle Başbakan Erdoğan'a ahlak dersi vermeye çalıştığını belirten Şahin, şöyle devam etti:
"Hucurat Suresi'ndeki o ayeti bilirim. 'Birbirinize kötü lakaplarla hitap etmeyin.' Sayın İhsanoğlu, siz monşer sıfatını ilk duyduğunuzda teşekkür ettiniz Sayın Başbakan'a, 'monşer, kötü bir şey değildir, beyefendi, bay demektir' dediniz. Şimdi bunu niye kötü sıfat olarak ifade ediyorsunuz? Başbakan'a güya ahlak dersi vermeye çalışıyor, Kuran'dan ayetlerle. Rahmetli Bülent Ecevit'in lakabı 'Karaoğlan'dı. Şimdi Ecevit'e 'Karaoğlan' demek günah İhsanoğlu'na göre. Rahmetli Murat Göğebakan, bir beste yapmıştı Başbakanımızla ilgili 'Uzun adam' diye. Sayın Başbakanımıza 'uzun adam' demek İhsanoğlu'na göre aykırıdır. İhsanoğlu bu ülkenin sorunlarına uzak. Cumhurbaşkanı makamında bundan sonra oturacak kişi Türkiye'nin sorunlarını takip edecek, haftalık başbakanla görüşmelerinde bu konuyu başbakanın önüne koyacak. Erdoğan'ın dışındakilerin bu konularla ilgili hiçbir bilgisi yoktur."

FOTOĞRAFLI