AVRUPALI Türkler ile buluşmak için Almanya'da bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, hafta sonunda Essen kentinde yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdi.
Merkezi Köln'de bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin(UETD) organize ettiği toplantılarda Türk vatandaşları ile bir araya gelen İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Essen kentinde Müslüman Mezarlığı, cami derneği ve esnaf ziyaret etti, toplantıda buluştuğu kadınlara da tavsiyelerde bulundu.
Essen'deki Müslüman Mezarlığı'nı ziyaret eden İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'ya Türkiye'nin Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşe Vekili Celil Dindar, UETD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Balçok, UETD Essen Şube Başkanı Hasan Rami Balçok, yönetici Ömer Bolat ve Essen Göçmenler Komisyonu Başkanı Muhammet Balaban eşlik etti. 1985 yılından bu yana Müslümanlar'a açık olan mezarlık hakkında bilgi alan Milletvekili Nesrin Ulema, "Müslümanlar için burada böyle bir mezarlığın bulunması, beni mutlu etti. Bölgede yaşayan Türk vatandaşlarımızın yanı sıra, başka uluslardan olan Müslümanlar'ın da aynı mezarlığa defnedildiğini öğrendim ve çok etkilendim. Allah hepsine rahmet eylesin" dedi.
Nesrin Ulema, ziyaret sırasında geçen yıl Essen'de ölen 19 yaşındaki Hatice Gündüz'ün mezarı başında okunan duaya katıldı ve acılı anne Münevver Gündüz'e de başsağlığı diledi. Nesrin Ulema, Essen'de bulunan ayran şirketi Ayyo'yu ve bunun bünyesinde olan Türk- Alman Atletizim Takımı Ayyo Team Essen e.V yetkililerini ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.
EN BÜYÜK KADIN KiTLESi OLAN PARTiYiZ
Nesrin Ulema, UETD Essen Şubesi ve UETD Ruhr Kadın Kolları'nın birlikte organize ettiği akşam yemeğine katıldı. AK Parti'nin Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon kadın üyesinin bulunduğunu hatırlatan Nesrin Ulema,  "Belki de dünyada en büyük kadın kitlesi olan bir parti durumundayız" dedi.