Özkan TOKMAKOĞLU/KASTAMONU, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, emniyetteki paralel yapıya yönelik operasyonlarla ilgili, "Bu operasyonlar yapılacak, devam edecek. Gerekirse inlerine kadar girilecek, uzantıları kimse, nereye kadar gidiyorsa bulunup adil Türk yargısına teslim edilecektir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Nebati, 17 ve 25 Aralık operasyonların çok ciddi darbe girişimleri olduğunu, milletin seçtiği, milet iradesinin temsilcisi hükümete, parlamentoya, Başbakan'a darbe girişiminde bulunulduğunu savunarak şöyle dedi:
"Mavi Marmara'nın gidişini engelleyeceksin. Kendi ülkendeki resmi otoriteye karşı paralel yapı oluşturup kendi amirlerinden ziyade, kendi imamlarından emir alacak pozisyona getireceksin. Resmi otoriteyi tanımayacaksın. Sonra ulusal ve uluslararası işbirlikçilerle hareket edeceksin. Bu da yetmezmiş gibi, bir tarafta casusluk faaliyetinde bulunacaksın, öbür tarafta Başbakan'ı, Dışişleri Bakanı'nı dinleyeceksin. Sonra bunları dışarıya servis edeceksin. Türkiye'nin iç ve dış güvenliğini pazarlayacaksın. Sonra buna karşı operasyon başlatıldığı zaman, 'Nasıl operasyonları başlatırsın?' diye bas bas bağıracaksın. Hiç kusura bakma, bu operasyonlar yapılacak, devam edecek, hesap vermeyi öğreneceksin ve gerekirse inlerinin içine kadar girilecek, oradakilerin uzantıları kimse, nereye kadar gidiyorsa, tek tek bulunup adil Türk yargısına teslim edilecek."
Nebati, iç ve dış mihrakların 1960'dan itibaren kendilerinin meşru yolu darbeleri sürekli hale getirmeye çalıştıklarını; ancak darbe girişimlerine karşı AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin desteğinin yüksek olmasından dolayı güçlü durduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI