Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi belediye meclisi toplantısında CHP'li üyelere 'Şerefsizler' dediği iddiasıyla hakaretten yargılanan AK Parti'li Esra Alpago'ya 4 bin 400 lira adli para cezası veridi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
Dönemin Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık başkanlığında geçen yıl 4 Nisan'da yapılan toplantıda AK Parti'li üye Esra Alpago, encümen üyeliğinin iptali konusunda CHP'li üyelerle tartıştı. İddiaya göre Alpago, tartışma sırasında CHP'lilere, 'Şerefsizler' dedi. Başkan Posbıyık ve diğer CHP'li üyelerin şikayeti üzerine Alpago hakkında, 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.
Ereğli 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Alpago, encümen üyeliğinin haksız bir şekilde iptal edildiğini, bu konuda tartışırken gergin olduğu için sarf ettiği sözleri hatırlamadığını söyledi.
30 Mart'ta AK Parti adayı Hüseyin Uysal'ın CHP adayı Halil Posbıyık'a karşı seçimi kazanmasından sonra belediye başkan yardımcısı olan Esra Alpago'ya önce 531 gün karşılığı 10 bin 620 lira para cezası veren mahkeme, daha sonra sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği kanaati ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 220 gün karşılığı 4 bin 400 liraya düşürdü. Alpago'nun adli sicil kaydının bulunmaması ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede ouşan olumlu kanaat nedeniyle de hükmün açıklanması geri bırakıldı.

FOTOĞRAFLI