Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da parti teşkilatı ile bir araya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’de bir daha bir takım görünür vesayet odaklarının iş görme imkanları bu son operasyonların da açığa çıkmasıyla birlikte artık tarihe karıştı. Ama yeterli midir, değildir. Bundan sonra Türkiye görünmez vesayetlerle mücadele edecektir" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte dün gece Samsun’a geldi. Bugün Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sevgi Kafe’de düzenlenen sabah kahvaltısında parti teşkilatı ile bir araya gelen Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde partinin oy oranının düşeceği şeklindeki iddiaları sorması üzerine Numan Kurtulmuş, "Burada fevkalade ciddi bir mantık hatası var. Daha henüz 30 Mart seçimlerini mürekkebi kurumadı. Ak Parti yüzde 45.5 gibi büyük bir oy aldığını görüyoruz. Tabi bu oy, büyük oranda Sayın Başbakanımıza olan sevgi ve sempatinin sonucudur. Ama aynı zamanda yüzde 45.5 kurumsallaşmış olan bir siyasi partiyi de gösteriyor. Bundan sonra bunu söyleyenlere şunu hatırlatmak isterim, Sayın Başbakanımızın seçim akşamı balkonda yapmış olduğu konuşmada dile getirdiği önemli bir cümle vardı. 'Dün yoktuk yarın da olmayacağız.' Yani hedefimiz, bu milletin bize vermiş olduğu sorumlulukları kararlılıkla yerine getirmektir. Dolayısıyla Ak Parti artık kişilere bağlı olmaktan çıkmış milletin büyük kesiminin benimsemiş olduğu bir büyük siyasi hareket haline dönmüştür. Sadece bir siyasi parti değildir. Dolayısıyla Sayın Başbakanımız eğer böyle bir karar verirse en tabi hakkıdır. En ciddi şekilde milletimizin de oy vereceğine birinci turda da bu işi bitireceğine inanıyoruz. Bu Ak Parti'nin gücünün azaldığı anlamına gelmeyecektir. Tam tersi bir siyasi hareket olarak gücünün arttığı anlamına gelecektir. Bir siyasi parti olarak Ak Parti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir numaralı koltuğunu da seçerek Cumhurbaşkanlığı makamına da kendi liderini getirmiş olacaktır. Bu tamamıyla siyaseti okuyamayanların ortaya koyduğu tezlerden birisidir. Ben hatta tam tersine anayasayı değiştirecek bir çoğunluk üzerinden konuşursak Ak Parti’nin önümüzdeki genel seçimlerde oyunu artırarak seçimden çıkacağına inanıyorum" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda 'partide lider sıkıntısı yaşanır mı?' sorusuna da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hayır yaşanmayacaktır. Ak Parti artık şahısların kim olduğundan şahısların isimlerinden uzak güçlü bir siyasi hareket haline dönmüştür" diye cevap verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde milleti kamplara, kutuplaşmaya, çatışmanın içerisine sürüklemeye kimsenin hakkı olmamalıdır' sözlerinin hatırlatılması üzerine Numan Kurtulmuş, "Türkiye’de herhalde en fazla kutuplaşmanın olduğu en fazla çatışma ortamının üretildiği, bir takım kirli çevreler tarafından sanki her gün böyle onlarca insanının öldüğü, onlarca sokak gösterisinin olduğu çok büyük çatışmaların olduğu propagandasının yapıldığı bir 30 Mart’ı geride bıraktık. Ben Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir endişe görmüyorum" diyerek şöyle devam etti:
"Türkiye’de artık askeri ihtilal tehditleri geride kaldı. Türkiye’de bir takım işadamları, derneklerin oturduğu yerden hükümetleri indirme hevesleri artık geride kaldı. Türkiye’de bir daha bir takım görünür vesayet odaklarının iş görme imkanları bu son operasyonların da açığa çıkmasıyla birlikte artık tarihe karıştı. Ama yeterli midir, değildir. Bundan sonra Türkiye görünmez vesayetlerle mücadele edecektir. Bu milletin önüne konulan, bu milletin zihnine konulmaya çalışılan görülmez vesayetlerdir. Faiz lobisinden merkez bankalarının vesayetine kadar, bir takım hukuki vesayetlere kadar, bir takım yüksek yargı organlarının vesayetine kadar bütün bu vesayetlerle önümüzdeki dönem mücadele edilecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’deki eski sistemi değiştirecek en önemli adımlardan birisidir. Bana sorarsanız, 12 yıllık bu iktidar sırasında Ak Parti’nin yapmayı başardığı en önemli demokratik adım nedir derseniz, bir numaraya Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini koyarım. Bu millet kimi Cumhurbaşkanı seçmek isterse o Cumhurbaşkanı olacak."

YK(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)