Mutlu YUCA- Taner BAYAR/DÜZCE, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocuklar için BDP'ye çağrıda bulunarak, "14-15 yaşında çocuklar dağa kaçırılmış, bunları getirin ve tekrar toplumun içerisinde olmalarını sağlayın. Analarının ve aile fertlerinin bu ızdıraplarına son verin. Çözüm sürecinden yanaysanız bu aynı zamanda bir fırsattır" dedi.
AK Parti Düzce İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Numan Kurtulmuş, yerel seçimlerde Düzce ve tüm ilçelerinde belediyeleri kazanmalarından dolayı İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nu tebrik etti. Ziyarette muhabirinin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye'de artık anaların ağlamadığını belirterek, şunları söyledi:
"28 yıldır devam eden bu sürecin Türkiye'ye çok ağır maliyetleri oldu. Öncelikli olarak manevi kayıplarımızı tespit etmek bile mümkün değil. 32 bin insanımız öldü. Bu kolay bir süreç değil. On yılların sorununu bir günde çözmek mümkün değil. Hükümetimiz kararlılıkla bu adımları attı. Türkiye'de artık analar ağlamıyor. Sevindiğimiz bir sürece girdik. Türkiye'nin ayaklarındaki prangaların çözülmesine ve bundan sonra Türkiye'nin daha hızlı gelişmesini sağlayacak bir inisiyatif. Biz bundan nasıl millet olarak memnun oluyorsak, bundan sonra analar ağlamayacak, cenazeler gelmeyecek diye seviniyorsak, maalesef birileri de karalar bağlıyor. Bu millet bu çözüm sürecini nihayete erdirirse gerçekten herkesin top yekün kardeş olarak bir araya geldiği yeni bir Türkiye kurulacak ve tesis edilecek. Bize de burada ekmek kalmayacak diye hayıflanan çevreler var. İçerisiyle dışarısıyla birlikte çözüm sürecini baltalamak isteyen unsurlar bu sürecin önüne geçmeye çalışıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'daki halkın büyük bir kısmı kötü niyetli olanlara bu fırsatı vermeyecektir."
PKK terör örgütü tarafından yıllardır çocukların kaçırılarak dağa götürüldüğünü açıklayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Uzun yıllardır dağlara çok küçük yaştaki çocukların kaçırıldığını, çıkarıldığını biliyoruz. Biz bir taraftan dağlarda mevcut olan çocukları aşağıya indirelim bunlar artık rehabilite edilerek topluma kazandırılsın inisiyatifini ortaya koyarken, diğerlerinin başka çocukları kaçırarak dağa götürmeye çalışmaları anlaşılır bir şey değildir, kabul edilebilir bir şey değildir. Biz terör örgütüyle siyasi bağlantısı olan partiye hep şunu söylüyoruz; Eğer bu sorunu çözmeye kararlıysanız buyurun önümüzde çok vahim bir durum var, 14-15 yaşında çocuklar dağa kaçırılmış, bunları getirin ve tekrar toplumun içerisinde olmalarını sağlayın. Analarının ve aile fertlerinin bu ızdıraplarına son verin. Samimi iradeyle siyasi parti olarak, hem de bu süreçteki diğer organizasyonlar olarak hakikaten terörün bitmesine destek veriyorsanız, hakikaten çözüm sürecinden yanaysanız bu aynı zamanda bir fırsattır."
Kurtulmuş daha sonra parti teşkilatlarıyla toplantı yaptı.

MY,TB(MÇ/SS) (FOTOĞRAFLI)