AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, temayül yoklamalarına önem verdiklerini belirterek, "Bizim yaptığımız işte hatır, gönül, ahbap, dost ilişkisi kesinlikle yoktur. Eğer hatırlı olan kişiler seçilmiş olsaydı ne böyle seçim yapılırdı ne de başka türlü araştırma yapılırdı" dedi.
AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesi Alaborina Restoran'da temayül yoklaması toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Zonguldak merkez, Kozlu, Kilimli, Ereğli, Devrek, Gökçebey, Alaplı ve Çaycuma ilçeleri belediye başkan aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması yapıldı. Burada konuşan Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, parti genel merkezinin yerel yönetimlerde görev almak isteyenleri belirlemek için 3 haftadır temayül yoklaması yaptığını söyledi. Belediye Başkan adaylarının belirlenmesine büyük önem verdiklerini belirten Köylü, şöyle konuştu:
"51 ilimizde bugün ve yarın temayül yoklaması yapılıyor. Burada teşkilatlarımızın göreve getirmek istedikleri, seçilmesi gereken kişiler konusundaki görüşlerini alıyoruz. Bu görüşler bizim için bir kriter. Demokrasinin bir gereği olarak bunu yapıyoruz. Genel merkezimiz ayrıca görevlendirdiği kişiler aracılığıyla da illerde araştırma yaptırıyor. Belediye başkanı olacak kişiler konusunda veya mevcut belediye başkanlarının başarısı konusunda bir takım araştırmalar yapıyor. Bunun dışında anketler yapılıyor, milletvekillerinin görüşleri alınıyor. Bunlar birlikte değerlendirilerek bir sonuca varılıyor. Bizim yaptığımız işte hatır, gönül, ahbap, dost ilişkisi kesinlikle yoktur. Eğer hatırlı olan kişiler seçilmiş olsaydı ne böyle seçim yapılırdı ne de başka türlü araştırma yapılırdı. Hatırı yüksek olanlar gider genel merkeze kendisini doğrudan aday göstertirdi."