Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE, () - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Diyarbakır Belediyesi önünde toplanan annelerin feryadının, çözüm sürecinin başarısı olduğunu söyledi. Köksal, CHP ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise, "Çatı aday lafı hoşuma gitmiyor. Cumhurbaşkanlığı, bu ülkenin en yüksek makamıdır. Bu makama gelebilmek için birilerinin bir şeyi hak etmesi gerekir. Zorlama, taşıma su ile değirmen dönmez" dedi.
AK Parti il binasında yeni il başkanına 'hayırlı olsun' ziyaretine giden Oğuz Kağan Köksal, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Partilerinin Cumhurbaşkanlığı adayının Salı günü açıklanacağını belirten Köksal, "Aslında duymayan da kalmadı. Herkes aşağı yukarı tahmin yapıyor. Ama artık resmi olarak diyelim. Biz hangi seçime girdiysek kazandık. O bakımdan bu seçimi de Allah'ın izniyle, vatandaşımızın teveccühü ile yüksek bir oranda bitireceğimizi umuyoruz" diye konuştu.
ÇATI ADAY LAFI HOŞUMA GİTMİYOR
CHP ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda da açıklamada bulunan Köksal şunları söyledi:
"Çatı aday olmaz. Eğer istiyorlarsa, bir siyasi parti birini aday gösterir, öteki de 'ben onu destekliyorum der, veya desteklemiyorum der'. Ne demek çatı aday? Çatıydı, pencereydi yani insanları biraz küçük duruma düşürmek gibi geliyor. Öyle zorlama ile, taşıma su ile değirmen dönmez. İnşallah bizim adayımız açılandıktan sonra koşup gideceğiz."
ANNELERİN FERYADI
Köksal, Diyarbakır Belediyesi önünde toplanan annelerin feryadının, çözüm sürecinin başarısı olduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti:
"Diyarbakır Belediyesi önünde anneler toplanacak, 'sen benim evladımı nasıl kaçırırsın' diye nümayiş yapacaklar. Şu ana kadar dağdaki kadro nasıl oluyordu; işte onun bunun evladını alıp götürüyorlardı. 30 yıldır olan buydu. Yeni olan bir şey değil ki. Buradaki annelerin feryadı başka bir olay. Annelerin feryadı, çözüm sürecinin başarısıdır. Anneleri feryat ettirip isyan ettirecek, 'benim çocuğumdan elinizi çekin artık, yeter' diyecek noktaya getirmiştir. İşte bana göre çözüm sürecinin en önemli başarısı budur. Bunu görmek lazım. Bugün anneler mücadele ediyor. Bu bir olgunlaşma noktasıdır. Türkiye çok hızlı daha iyi yerlere gidiyor."
FOTOĞRAFLI