Mutlu YUCA-Taner BAYAR/ DÜZCE, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, TBMM'de milletvekilleri arasında yaşanan kavgayı doğru bulmadığını belirterek, "Bu ve benzeri olaylar başka parlamentolarda olsa bile bizim milletimize yakışmıyor. Bundan sonra olmaması için temennide bulunuyorum" ded.
Düzce Belediyesi'ne gelen Salih Kapusuz, çiçeklerle karşılandı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i makamında ziyaret eden Kapusuz, TBMM'de milletvekillerinin kavga etmesini eleştirdi. Kapusuz şöyle dedi:
"Parlamentoda uygun olmayan zaman zaman bu tip olaylar yaşanıyor. Bunları hiç kimse tasvip etmiyor. Milletimizin hoşuna gitmeyen hiçbir şey bizim de hoşumuza gitmiyor. Ama üzülerek bir hususu ifade etmem lazım ki, yapacak bir şeyi olmayanlar, hizmet edemeyenler hakaret etmeyi tercih ediyorlar. Meclis'te iç tüzüğün bir kuralıdır, temiz bir dil kullanmak, hakaret etmemek ve düşüncelerini her türlü görüşünü ise rahatlıkla ifade etmek için meclisler bir zemindir. Dolayısıyla bunu kullanırken özelikle muhalefet sözcüleri, milletvekillerimizi, bakanlarımızı, camiamızı hatta milletimizin tasnif etmeyeceği dil ve üslup kullanıyorlar. Bunların yansımaları da üzülerek söyleyelim ki bu tip gerginliklere sebebiyet verebiliyor. Ama gerekçesi her ne olursa olsun bu ve benzeri olayların yaşanmaması temennimizdir, doğru bulmuyoruz. Başlatan da zaten Ak Parti grubu olmamıştır. Ben burada birini suçlamak, birini kollamak gibi yanlış anlaşılacak tavır içerisinde asla olmam. Ama bir hususun altını çizmek isterim ki maalesef bu ve benzeri olaylar başka parlamentolarda olsa bile bizim milletimize yakışmıyor. Bundan sonra olmaması için temennide bulunuyorum" diye konuştu.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ı twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle kınayan Kapusuz, şöyle konuştu:
"Ben bir milletvekilinin ahlakına, diline, üslubuna yakışmayacak bu ve benzeri metinleri göndermiş olmasını kınıyorum. Elbette burası bir hukuk devletidir, hukuk devletinde hukuk yolları açıktır, hiç kimse suç ve hakaret hakkına sahip değildir. Kanaatim odur ki kendisi de belki hırsla hoşuna gitmeyecek yanlış yaptığını fark edecek, ama bu ve benzeri şeyler asla ve asla doğru değildir. Ben arkadaşımızı öyle bir dil kullanmış olmasından dolayı da kendisine yakıştıramadığımı, kınadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum"

FOTOĞRAFLI