AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 17 Aralık operasyonu ile ilgili yaşanan gelişmeler kapsamında HSYK'nın yetkisini aştığını ve kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini söyledi.
Ankara'nın Çubuk İlçesi'ne ziyarette bulunan Emrullah İşler, hükümetin 11 yıldır yolsuzlukla mücadele verdiğini kaydetti. İşler, son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili, "HSYK yetkisini aşmıştır, kendisine çekidüzen vermesi gerekiyor. Yargının yargıya karşı mücadele vermesi gerekirken, HSYK yasamaya karşı mücadele girişiminde bulunarak yetkisini aşmıştır" ifadelerini kullandı.
İşler, gazetecilerin, hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkındaki sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Neticede savcı da bir devlet memurudur, sorumluluğu vardır. Kendisine karşı bir haksızlık yapılmışsa, hukuka başvurabilir ama Sayın Savcı muhalif bir siyasi partinin mensubu gibi açıklamalarda bulunup, gündemde kalmaya çalışmasına izin vermeyiz. Dilerse görevinden istifa eder, bir siyasi partiye girip, Ak Parti ve hükümetimiz aleyhine o zaman konuşabilir. Biz 11 yıldır yolsuzluklarla mücadele ediyoruz. Kamu malları üzerinde biz bırakın yolsuzluğu, en ufak bir şaibeye fırsat verdirmeyiz. Mevcut yolsuzluk iddiaları da henüz yargı safhasında; hüküm giyinceye kadar her insan masumdur."