AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, partilerine süre biçenlerin ve ülkeyi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde alacakları cevapla büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını göreceklerini söyledi. İpek, "Biz hesabımızı millete veririz" dedi.
Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Lokman Ertürk'ün seçim bürosunun açılışına katılan Haluk İpek, partilerine süre biçenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını söyledi. İpek, "Biz yola çıkarken Rabbimize ve milletimize güvenerek yola çıktık. Ak Parti'nin süresini millet belirler, dolayısıyla bunun adresi sandıktır. Her zaman şunu söyledik: Biz hesabımızı millete veririz. Çok kısa süre sonra sandığa gideceğiz. Sandıktan çıkan sonuçla ülkede huzuru ve istikrarı bozmak isteyenler iktidarımızın arkasında büyük bir millet desteği olduğunu görecek" diye konuştu.
Ak Parti'yi kurduklarında Türkiye'nin çok büyük badireler atlattığını belirten Haluk İpek, "Amerika geldi Irak'ı işgal etti. Yanı başımızda yangınlar oldu. Dünyada büyük küresel krizler oldu, Türkiye'de Gezi olayları oldu, çeşitli senaryolar düzenlendi. Ama ne oldu, geldiler perlemontadaki 3'te 2'lik çoğunluğa çarpıp yere düştüler. Şu anda dünyanın birçok yerinde krizler olurken, Türkiye'nin bundan etkilenmemesinin sebebi, parlamentoda 3'te 2'lik bir çoğunluğun yanında yüzde 50 halk desteğini alan bir hükümet var, hamdolsun" dedi.
Senaryoyu yazanların ülke ekonomisinde kısmen de olsa zarar verdiğini gördüklerini kaydeden İpek, "Şöyle söyleyeyim: Yoğurt dolu bir kaba mukavva batırmak gibi bir etki oldu. Kısa süreliğine bir etki gibi görünse de bunun zaman içerisinde eriyip gideceğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Ekonomideki dalgalanmaların geçici bir durum olduğunu belirten İpek, "Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili şartlar, üretim ve üretime dayalı bütün dengeler düzgün bir şekilde işlemektedir. Dövizdeki bir kısım hareketlilik geçici bir hareketliliktir. Dünyanın birçok yerinde ekonomik krizler oldu. Avrupa'nın birçok ülkesinde çok büyük işsizlik sorunları var ama Türkiye'de büyüme hiçbir zaman eksiye düşmedi. Büyüme oranlarını hep artı seviyelerde olmuştur" diye konuştu.