Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, cemaat ile yıllarca birlikte yol aldıklarını referandumda kendilerine destek verdiğini belirterek, "Ancak şimdi AK Parti'ye savaş açmış durumdalar. Ağabeyler, ablalar kapı kapı dolaşarak AK Parti aleyhine çalışıyor. Onlar bir kapı çalıyorsa biz 100 kapı çalıyoruz" dedi.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Başbakan Erdoğan'ın cuma günü kentte yapacağı miting öncesi basın toplantısı düzenledi. Gaziantep'teki siyasi ortamın tüm Türkiye'de örnek gösterildiğini belirten Uzer, "Saldırgan, kavgacı üslup kimseye fayda sağlamıyor, toplumda taraftar bulmuyor. Bu bir hizmet yarışı. Halk da en büyük hakem. Kazanan abartılı bir şekilde sevinmeyecek, kaybeden de bunu olgunlukla karşılayacak. Bizim hedefimiz tüm ilçelerde belediye başkanlığını kazanmak. Bunun için de gece gündüz demeden planlı bir şekilde çalışıyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek mitingin muhteşem geçeceğine inandıklarını dile getiren Uzer, mitinge başka kentlerden kimsenin getirilmeyeceğini kaydetti.
Uzer, 30 Mart seçimlerine yerel seçim olarak bakmadıklarını ve bu tarihin kendilerine göre Türkiye'nin 50 yıllık rotasını belirleneceğine inandıklarını vurguladı.
Gazetecilerin cemaat ile AK Parti arasında yaşananlara ilişkin sorusunu da yanıtlayan Uzer şöyle konuştu:
"O cemaati sizde çok iyi tanıyorsunuz, biz de çok iyi tanıyoruz. Şehir ayrımı yapılmaz. Bir emir gelirse her yer uyar. Biz yıllarca bu insanlarla yol aldık. Bunu inkar edemeyiz. Biz onlara yardım ettik, onlar da bize. Referandumda AK Parti'den yana taraf aldılar. Ama şimdi AK Parti'ye karşı savaş açmış durumdalar. Ağabeyler, ablalar kapı kapı dolaşarak AK Parti aleyhine çalışıyor. Onlar bir kapı çalıyorsa biz 100 kapı çalıyoruz. Samimi tabanın gelen emri dinlemeyeceğine ve AK Parti'den ayrılmayacağına inanıyorum."

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)