CHP'LİLERİN ELİNDE HALA DERSİM'İN KAN İZLERİ VAR
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Altınüzüm Beldesi'ni ziyaret etti. Pazar yerinde toplanan kalabalığa seslenen Çelik, "CHP'lilerin elinde hala Dersim'in kan izleri var. CHP'nin elinde hala Zilan'ın kan izleri var. Bu memlekette en ufak bir hak isteme talebini 'Bu bir Kürt isyanıdır' diye bastıran CHP zihniyeti, bugün Kürt vatandaşlarımıza şirin görünmeye çalışmasın" dedi.
Ak Parti'nin 77 milyonun partisi olduğunu belirten Hüseyin Çelik, MHP ve CHP'nin "Ak Parti'nin Türkiye'yi böldüğünü" söylediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Türkiye'nin zaten yarısında yoksunuz. Siz Türkiye'yi fiili olarak böldünüz. Şanlıurfa'da CHP'nin milletvekili var mı? Yok. Mardin'de, Diyarbakır'da, Adıyaman'da, Batman'da, Muş'ta, Siirt'te, Van'da, Ağrı'da, Iğdır'da, Şırnak'ta, Hakkari'de, Bingöl'de, Elazığ'da var mı? Yok. Zaten sen Türkiye'nin yarısında yoksun. Sen Türkiye'yi fiili olarak bölmüşsün. Bölücülük bu değil mi? Ak Parti, Sinop'ta da var, Mersin'de de, Artvin'de de, Muğla'da da, Edirne'de de, Hakkari'de de var. İster Türk, ister Kürt, ister Arap, ister Gürcü, ister Çerkez, ister Laz, ister Arnavut, bu memleketin her ferdi, dini, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var."
HALKA NE ANLATACAKTI
Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meydanlarda 17 Aralık 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonlarıyla ilgili konuştuğunu hatırlayarak, operasyon olmasaydı Kılıçdaroğlu'nun bu seçimlerde halka anlatacak bir şey bulamayacağını kaydetti. Çelik, "Eğer 17 Aralık'taki bu rezillik olmasaydı, bu operasyon olmasaydı, Allah aşkına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda vatandaşa ne söyleyecekti? Bunların projesi var mı? Bunların gelecekle ilgili, vatandaşın lehine olabilecek her hangi bir yatırımı var mı? Yok. Camileri ahıra çeviren CHP'dir. Ezanı Muhammediye'yi susturan CHP'dir. Elif Ba cüzlerini yasaklayan CHP'dir. Bizim hocalarımızı sakallarından sürüyüp götüren CHP'dir. Memlekette jandarma dipçiğini her gün vatandaşın sırtından eksik etmeyen CHP'dir" dedi.
Ak Parti'ye yönelik yöneltilen yolsuzluk iddialarına ilişkin ise Çelik şu ifadeleri kullandı:  "Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim elini uzatırsa O el kimin eli olursa olsun hep birlikte o eli kırmak bizim namus borcumuzdur."
'AVUÇLARINI YALAYACAKLAR'
Terör nedeniyle Türkiye'nin çok acı çektiğini, çözüm süreciyle birlikte bir yıldır ülkede kan akmadığını, çocukların ölmediğine değinen Hüseyin Çelik, bu durumdan rahatsız olanların olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapmak ne kadar iğrençlik ve alçaklıksa, Kürt çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapmak da o kadar alçaklıktır. Başkasının çocuklarının kanı üzerinden, başkasının çocuklarının ölümleri üzerinden ideolojik hesap yapmayacağız. Bütün ölen canlar bu memleketin canlarıdır. Biz sevgileri büyütmek zorundayız, kinleri, nefretleri, öfkeleri büyütemeyiz biz. Bundan rahatsız oluyorlar. Çözüm sürecini sabote etmeye çalışıyorlar. Allahın izniyle bu memlekette Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, doğulusuyla, batılısıyla biz bu kardeşlik iklimini pekiştireceğiz. Türkiye'de yeniden kan akmasını dört gözle bekleyip avuçlarını ovuşturanlar, Allah'ın izniyle hezimete uğrayacaklar, avuçlarını yalayacaklar."

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE,(Gaziantep),()

KÇ (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)